Antonio Stankov wil niet weten van een vormdip: “De vermoeidheid begint toe te slaan. Goed dat de winterstop eraan komt.” © mpics

Leider Houtvenne en Antonio Stankov knopen weer aan met de zege: “Niet onze beste wedstrijd”

Na het gelijkspel van vorige week op Pelt knoopte leider Houtvenne opnieuw aan met de zege. Toch kreeg groen-rood de zege niet cadeau van Beringen. Na een Limburgse voorsprong moesten de jongens van coach Ruben Corstjens vol aan de bak maar maakten in de tweede periode wel het verschil.

De thuisploeg deelde van bij het begin de lakens uit. Het ervaren Houtvenne controleerde elke linie en na het eerste kwartier was het aftellen tot het openingsdoelpunt. Toch viel de eerste treffer aan de overkant. Gronski trapte een vrije trap rechtstreeks binnen. “In de eerste helft waren we niet alert genoeg in de zone van de waarheid”, weet Houtvenne-verdediger Antonio Stankov, die lang actief is geweest in de Nederlandse tweede klasse. “Er was wel inzet maar we konden helaas niet genoeg doordrukken. Al kwamen Bertjens en Vandermeeren voor de rust nog wel heel dicht bij de gelijkmaker. Maar goed, ook in het verleden kwamen we al eens in die situatie terecht en ook toen konden we dat nog rechttrekken. Halverwege de match voerde de coach een wissel door maar dat had eerder te maken met jongens die met geel achter hun naam stonden.”

Na de koffie zagen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste periode: Houtvenne had volledig veldoverwicht en drukte de bezoekers tot in de eigen rechthoek. Invaller Lazaar sneed twee keer langs de linkerflank en boog een achterstand om in een deugddoende overwinning.

“Wat ons voor rust niet lukte, pakte na de pauze wel goed uit”, gaat de Macedoniër verder. “Maar het is duidelijk dat dit niet de beste wedstrijd van ons seizoen was. Beringen bleef aandringen en tot in het slot moesten we alert blijven om de drie punten thuis te houden. Na het gelijkspel van vorige week kostte het ons ook deze week opnieuw wat moeite om het resultaat binnen te halen. Toch weiger ik te spreken van een bepaalde vorm die we vandaag missen. Ik denk eerder dat een zekere vermoeidheid zich begint op te dringen. Het is dus goed dat we bijna aan de winterstop zijn. Ikzelf voel me kiplekker bij Houtvenne. De omkadering en professionaliteit zijn super en ik ben ook goed opgenomen in deze groep. We verloren dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en dat maakt ons toch wel uniek in de amateurreeksen”, besluit Stankov. (ev)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen