Rupel Boom wilt zaterdag een resultaat boeken tegen Francs Borains, in de laatste wedstrijd voor de winterstop: “Belangrijk om uit de degradatiezone te blijven.” © Karel Hemerijckx

Rupel Boom lijdt 3-0-nederlaag tegen efficiënter Thes Sport: “We werkten onze eigen kansen niet af”

Rupel Boom ging zaterdagavond in 1ste nationale met 3-0 onderuit op het veld van Thes, dat heel efficiënt aan de dag kwam. Voor trainer Pascal Pilotte staat het resultaat evenwel niet in verhouding tot de geleverde prestatie. “We werkten gewoon niet goed af.”

De eerste helft verliep erg gelijkopgaand, maar de thuisploeg vond wel als eerste de weg naar het doel. Na de pauze kwam Boom sterk uit de kleedkamer: “We kregen drie grote kansen binnen de tien minuten”, zag ook trainer Pascal Pilotte. “Maar opnieuw werken we niet goed af. En zij maakten er bij hun eerste tegenprik 2-0 van.”

Na die opdoffer hadden de Steenbakkers geen reactie meer in huis en slikten ze nog een derde doelpunt. Ondanks de nederlaag verandert er voor Pilotte niets in het klassement: “We blijven boven de degradatiezone en dat is mentaal belangrijk. Winnen we volgende week tegen Francs Borains, dan gaan we met een goed gevoel de winterstop in.”

Tijdens die periode wilt Rupel Boom zich versterken. “Maar veel oplossingen zullen komen uit de huidige kern. Cheikna Traoré is speelgerechtigd vanaf januari en hij kan de ploeg iets bijbrengen. Ook hopen we na de winterstop nog andere sterkhouders te recupereren. Verder zal het een beetje afhangen van de opportuniteiten zich aandienen”, aldus de T1.

Pilotte weet nog niet of hij na de winsterstop nog hoofdtrainer zal zijn. “We hebben 9 op 15 gepakt in de vijf wedstrijden dat ik tot nu toe aan het roer stond. Ik zie het zitten om verder te gaan. Maar als bestuur beslist dat ik me terug moet focussen op de jeugd, zal ik dat met evenveel plezier doen.” (pni)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen