Ondernemer Ludo Van Thillo (91) overleden: vader van DPG Media-topman Christian Van Thillo bouwde uitgeverij uit in jaren 80

Hove -

Ludo Van Thillo, ere-voorzitter van DPG Media en de vader van de huidige uitvoerende voorzitter Christian Van Thillo, is overleden. Dat melden de raad van bestuur en de directie van het mediabedrijf. De Antwerpse ondernemer werd 91 en overleed thuis in Hove.

debn

De uitgeverij van de familie Van Thillo werd eind jaren 80 uitgebouwd onder leiding van Ludo Van Thillo. Sinds de jaren 70 gaven ze al de tijdschriften Dag Allemaal en Joepie uit onder de naam Sparta, later Magnet Magazines. In 1987 kocht de familie twee derde van de aandelen van Uitgeverij Hoste, de eigenaar van de krant Het Laatste Nieuws. Datzelfde jaar besloot Ludo Van Thillo om met acht andere aandeelhouders te investeren in de Vlaamse Televisie Maatschappij. De eerste Vlaamse commerciële televisiezender VTM zag twee jaar later, in februari 1989, het levenslicht.

LEES OOK. De verovertocht van Christian Van Thillo, de meest geprivilegieerde kijker, lezer en luisteraar van België

In 1989 nam zijn zoon Christian – op dat moment 28 – de fakkel over als CEO. Het bedrijf kocht in dat jaar ook de Vlaamse krantenuitgever De Nieuwe Morgen aan waardoor het eigenaar werd van een tweede krant, De Morgen. In 1990 verwierf de familie Van Thillo het volledige bezit over de aandelen van Uitgeverij Hoste en ging het bedrijf verder als De Persgroep, dat we nu kennen als DPG Media.

Christian Van Thillo ©  BELGA

Tweede Wereldoorlog

Het verhaal van de Antwerpse familie Van Thillo begon in 1948. Toen maakte Cyriel Van Thillo – ook bekend als Bill – zijn intrede in de media. De Antwerpse drukkerij Patria lag na de Tweede Wereldoorlog half in puin, maar daardoor liet Bill zich niet afschrikken. Hij splitste Patria op in drukkerij Astra en uitgeverij Sparta.

Vanaf de jaren zestig kregen Bills kinderen stilaan de touwtjes in handen. De oudste en jongste zoon, Ludo en Joris, legden zich toe op de media-activiteiten. Zij legden de eerste bouwstenen van een groot mediabedrijf in 1978. Sindsdien is de familie onafgebroken aanwezig in het Vlaamse medialandschap.

Ludo Van Thillo ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER