© ATV

Uitslaande brand in pizzeria kort nadat laatste klanten waren bediend: “Binnen is de ravage compleet”

Berendrecht -

In de Monnikenhofstraat in Berendrecht brak vrijdagnacht brand uit bij bakkerij en pizzeria La Casa De Schutter. De zaak had net zijn laatste klanten bediend, toen buurtbewoners vlammen boven de daken zagen uitkomen. Er vielen gelukkig geen gewonden. “De helft van het pand is weg, maar we willen snel schakelen”, zegt zaakvoerder Greg De Schutter.

debn, jtp

De brand in de keuken van de pizzazaak brak kort na middernacht uit. Buurtbewoners zagen metershoge vlammen en verwittigden de brandweer. “Het ging om een stevige brand”, vertelt woordvoerder Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen. “Een half uur nadat onze ploegen ter plaatse waren gekomen, was de brand onder controle. Er waren nog wel diverse heropflakkeringen, daarom is voor alle zekerheid een brandwacht de hele nacht ter plaatse gebleven.”

In het dak van de keuken zaten twee kunststoffen lichtkoepels. Door de hitte zijn die snel gesmolten, waardoor de vlammen de weg naar buiten vonden. Daardoor is erger voorkomen, maar in de zaak is toch veel schade te bespeuren. “We mogen spreken van een echte ravage. De helft van het pand is weg”, zucht zaakvoerder Greg De Schutter.

Zaakvoerder Greg De Schutter © ATV

Verzekeringen

Hij had in zijn zaak in Berendrecht onlangs een nieuw concept gelanceerd, met pizza’s, pasta’s en brood onder een en hetzelfde dak. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. “Wat er gebeurd is, moet nog blijken. De brand is alvast niet ontstaan in de pizzaoven. Mijn collega had rond middernacht de zaak afgesloten en was doorgegaan. De brand moet kort daarna zijn ontstaan”, zegt De Schutter. Een expert zal moeten uitklaren wat de oorzaak is.

De Schutter wil niet bij de pakken blijven zitten. “Vooral het magazijn is beschadigd, maar de bedoeling is wel dat we snel gaan schakelen en niet te lang gesloten moeten blijven. We zullen kijken wat de mogelijkheden zijn. Verder is het afwachten wat de verzekeringen zullen zeggen.”

Op het moment dat de brand uitbrak, was er niemand meer in het pand aanwezig. Er geraakt dus ook niemand gewond. Door de vrieskou bleven er lange tijd stoomwolken uit het getroffen pand komen, die neersloegen in de straat. Daardoor leek het alsof de straat onder een dikke rook hing.

De schade in de zaak is groot. © ATV

De schade in de zaak is groot. © ATV

De schade in de zaak is groot. © ATV

©  BFM

©  BFM

©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV