Parking Keteleer werd vrijdagmiddag officieel geopend. © Patrick De Roo 

Meer ruimte voor terrassen op Herentalsebaan dankzij uitbreiding parking Keteleer

Deurne -

Op de Herentalsebaan in Deurne is vrijdag de vernieuwde parking Keteleer geopend. Het aantal plaatsen is uitgebreid van 44 naar 105. “Daardoor kunnen we parkeerplaatsen voor handelaars op de Herentalsebaan anders gaan invullen, met een terras bijvoorbeeld, als daar vraag naar is”, zegt schepen van Publieke Ruimte, Freddy Lorent. (Open Vld).

61 extra parkeerplaatsen. Dat is de balans van de nieuwe parking Keteleer op de Herentalsebaan in Deurne. Vrijdagmiddag knipten districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en districtsschepen Freddy Lorent Open Vld) officieel het lintje door. De parking is zo vroeger open dan gepland, want oorspronkelijk zouden de werken pas in de kerstvakantie afgerond zijn.

Door de forse uitbreiding van de parking, komen er ook nieuwe kansen voor de handelaars in de straat. “Als handelaars bijvoorbeeld een terras willen plaatsen voor hun zaak, kunnen we hiervoor nu een parkeerplaats voor hun deur anders gaan invullen”, vertelt schepen van Publiek Domein, Freddy Lorent (Open Vld). “Op dit moment is daar nog geen vraag naar bij de handelaars, maar door de extra plaatsen op parking Keteleer hebben we nu wel een buffer die dat mogelijk moet maken.”

De parking is uitgebreid van 44 naar 105 parkeerplaatsen, inclusief zes mindervalideplaatsen ©  Patrick De Roo

De vernieuwde parking Keteleer. ©  Patrick De Roo

 jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners