Organisator van Walhalla festival Conner Rousseau doet met de pop-up zijn intrede in het pand van Carole Timmermans in de Stationsstraat. © IF

Walhalla festival van Conner Rousseau opent tweedehandswinkel voor goede doel: “Kledij van Viktor Verhulst en Natalia in de rekken”

Sint-Niklaas -

Walhalla festival, het jongerenfestival in Sint-Pauwels dat georganiseerd wordt door Conner Rousseau, opent op 16,17 en 18 december een pop-upshop in de Stationsstraat in Sint-Niklaas. Daar zal de organisatie tweedehandskleding verkopen om geld in te zamelen voor de Warmste week. “De opbrengst moet specifiek naar de strijd tegen kinderarmoede gaan”, aldus Rousseau.

Yannick Joos

“Naar jaarlijkse traditie geeft Walhalla festival een deel van zijn opbrengst aan een goed doel”, steekt Rousseau van wal. “Vorige jaren steunden we projecten in de school SBSO Baken en Lenteweelde, een tehuis voor bijzondere jeugdzorg. Dit jaar gooit Walhalla het over een andere boeg. We openen voor één weekend een zogeheten ‘thrift shop’. Tweedehandskleding is hip. Veel jongeren gaan er bewust naar op zoek.”

“We focussen echt wel op kwaliteit”, vervolgt Rousseau. “We hebben tal van bekende merken in de aanbieding en verscheidene bekende Vlamingen steunen het project. Onder anderen Natalia en Viktor Verhulst doken in hun kleerkast en doneerden wat kleding uit hun garderobe. Ook ik schenk kleren om te verkopen in de winkel. Maar we zijn nog steeds op zoek naar extra kledij. Iedereen die kwaliteitsvolle kledij in goede staat heeft, kan die doneren aan de winkel. Zo help je ons geld verzamelen voor de Warmste week.”

De pop-up opent zijn deuren op vrijdag 16 december om 16 uur. De opening wordt een klein feestje op de beats van een dj en zal plaatsvinden in het pand van Timmermans, die de actie mee ondersteunt.

Wie kleding wil doneren, kan daarvoor mailen naar hello@walhallafestival.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners