© Robin Fasseur

Kerstman Guy laat 9.552 lichtjes dansen aan zijn Kersthuisje in de Achterstraat

Sint-Antonius (Zoersel) -

De lichtshow van het Kersthuisje van Guy De Cuijper (54) en Carla Janssens (55) in de Achterstraat in Sint-Antonius ging vrijdag om 18u in première. Liefst 9.552 lichtjes zorgden voor ruim tien minuten muziek, beeld en gefonkel.

Door alle aanmoedigingen en zelfs tekeningen in de brievenbus liet Guy De Cuijper zijn kerstshow na Halloween-vandalisme toch doorgaan. Er hangt nu een nog betere camera. Er waren vrijdag iets minder mensen voor de première dan vorig jaar, maar de kwartfinale Brazilië-Kroatië op het WK naderde de ontknoping en wellicht zaten veel papa’s voor de buis. Wat nog meespeelde, is dat er nog genoeg opvoeringen zijn de komende weken.

Het schouwspel duurde drie liedjes lang. Een liedje werd zelfs begeleid door beelden in gebarentaal. Met een verbazend perfectionisme had Guy de bewegende zingende mondjes van de lichtgevende figuren weer exact op de muziek afgestemd. Alles wordt met afstandbediening bestuurd. Wat het dus helemaal fantastisch maakte, was dat hij als regisseur van al die magie ditmaal niet achter zijn computer binnen zat, maar buiten verkleed als Kerstman mooie cadeautjes uitdeelde aan de aanwezige kinderen. Zijn vrouw Carla was de kerstvrouw en er waren ook nog kerstelfen.

Guy en Carla. ©  Robin Fasseur

“Wij wonen in de buurt en zijn echte fans”, zegt Michel Luyten, die met dochters Amber (7) en Elina (9) kwam kijken. De kinderen hadden pluchen knuffels gekregen. Tom Balemans woont in de Achterstraat en wou de première niet missen. “Die lichteffecten zijn echt op z’n Amerikaans, ik begrijp niet dat hij geen professional is.”

Iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 18u, 18.30u en 19u zijn er shows gepland aan de Achterstraat 146, en dat minstens tot en met 8 januari. Na de show kan je een warme winterdrank drinken. kma

©  Robin Fasseur

©  Robin Fasseur

©  Robin Fasseur

©  Robin Fasseur

©  Robin Fasseur

©  Robin Fasseur

©  Robin Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners