Acht van de negen kernleden van P.I.T. De beweging werd gelanceerd in café De Lindenboom. ©  kma

Nieuwe politieke beweging P.I.T. met veel bekende namen gelanceerd met oog op 2024

Ranst -

In café De Lindenboom in Broechem werd vrijdag de nieuwe politieke beweging P.I.T. voorgesteld. Het gaat om veel lokale politici die in de vorige legislatuur samen in de meerderheid zaten die nu met een gezamenlijke gemeentelijst in 2024 naar de kiezer stappen.

Kristin Matthyssen

P.I.T. staat voor Positief, Inspirerend en Toekomst. “Enkele mensen uit de gemeenteraad en andere personen hebben elkaar gevonden, om op lokaal niveau ideeën samen te brengen en te denken aan de toekomst van onze gemeente”, zegt woordvoerder Dirk Verbruggen. De initiatiefnemers zijn Tine Muyshondt, Fernand Bossaerts, Christel Meeus, Nicole Vantichelen, Lode Hofmans, Roel Vermeesch, Bart Goris, Hilde Goris en Dirk Verbruggen. Het gaat om bijna de voltallige oppositie, met uitzondering van Vlaams Belang en een enkeling. De meesten zetelen nu als onafhankelijke of voor CD&V/WIJ en Goesting. Voorlopig blijven ze onder die fracties zetelen.

“P.I.T. is bewust een beweging”, zegt Verbruggen. “De eerste werking is een politieke afdeling waar we nieuwe mensen alle kansen willen geven. Op die manier trachten we meer mensen samen te brengen om op lokaal niveau hun inbreng te doen. Mensen kansen geven en niet aan de zijlijn blijven staan, is onze opdracht. We mikken op een volledig lokale werking en hopen dat veel inwoners zich er op die manier meer bij betrokken voelen.”

Menselijk aspect

Het is duidelijk de bedoeling om na 2024 opnieuw samen te besturen en de huidige meerderheid van N-VA en Groen te breken. “Wij voelen dat de mensen die nu besturen dat toch met een zekere afstand doen. Soms is er te weinig oog voor het menselijk aspect”, vindt Roel Vermeesch, die nu als onafhankelijke zetelt. “Denk maar aan de impact van al die verkeersingrepen op onze landbouwers. We zijn nu met negen kernleden, maar willen nog meer geëngageerde inwoners aanspreken.”

Ook Lode Hofmans, achttien jaar burgemeester geweest in Ranst, wil zich nog eens smijten. “Ik geloof echt wel in het opzet van een gemeentepartij, nu nationale partijen als Open Vld en CD&V het zo slecht doen in de peilingen. Zeker jonge mensen denken niet meer in hokjes.” P.I.T. heeft met pitranst.be een eigen website en ook een Facebookpagina.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners