De etalage omvat onder meer 1,5 ton erwten. © rr

Kerstetalage Check Point verzamelt 1,5 ton erwten voor ludieke vredesboodschap

Mol -

Herenkledingzaak Check Point in Mol pakt dit jaar opnieuw uit met een opvallende kerstetalage. Met de slogan ‘Peas on Earth’ en 1,5 ton erwten wil de winkel een krachtige vredesboodschap de wereld insturen.

Al verschillende jaren kleedt herenkledingzaak Check Point in de Molse Statiestraat tijdens de kerstperiode de etalage op een opvallende en originele manier in. Zo passeerden onder meer een gecrashte kerstauto, reuzegrote rendieren en een opgezette ijsbeer al de revue. Dit jaar stuurt de etalage een vredesboodschap de wereld in.

“Toen ik dit jaar brainstormde met mijn creatief team over onze kerstetalage, voelde elk idee verkeerd aan”, vertelt zaakvoerder Niels Daniels. “Door de oorlog in Oekraïne past voor ons dit jaar slechts één slagzin ‘Peas on earth!’, wat natuurlijk een Engelstalige woordspeling is van peas (erwten) en peace (vrede).”

Een verlichte wereldbol en slagzin maken de etalage compleet. © rr

Zo bestelde Daniels 1,5 ton gedroogde spliterwten voor de etalage. “De erwten vormen het decor voor onze etalagepoppen. Zij staan tot maar liefst 70 centimeter diep in de erwten. Aan de voorgevel hangen we een reuzegrote verlichte wereldbol met ‘Peas on earth’ als verlichte slagzin.”

De boodschap van verbondenheid brengt Check Point ook letterlijk in de praktijk. “Tijdens de resterende shoppingweekends van 17, 18, 24 en 31 december serveren we voorbijgangers een gratis tasje erwtensoep. Onze klanten ontvangen bij elke aankoop een leuke verrassing, waarbij uiteraard ook erwtensoep centraal staat. Na afloop van de eindejaarsperiode geven we onze decorerwten een bestemming als erwtensoep voor het goede doel, zodat er geen voedsel wordt verspild.” (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners