©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Dries Ventôse (Racing Mechelen) hoopt op leuke partij tegen Berchem Sport: “In deze reeks kan iedereen van elkaar winnen”

Het gaat promovendus Racing Mechelen voor de wind in 2e afdeling VV B. Met een zesde plek en een recente 11 op 15 op zak trekt het komend weekend naar Berchem Sport. “Dat is echt een plezante ploeg. Het gaat echt een leuke match worden”, blikt Dries Ventôse vooruit.

Dries Van Thielen

“Het gaat al een paar weken echt goed. We moesten altijd winnen van Turnhout en Lebbeke. Tegen Turnhout liep het echt goed, tot die rode kaart viel, … Voor de rest gaat het echt goed: de ploeg hangt goed aaneen, er zit veel energie in ons spel – waardoor er soms eens een kaart valt.”

De coach van Berchem Sport roemde al het befaamde verticaal spel van Racing. “Maar ook in verdedigend opzicht geven we heel weinig. Onze jongens doen het daar heel goed. En op ons verticaal spel trainen we echt wel heel hard.”

Opvallend: de promovendus doet het heel goed in 2e afdeling VV B – met een zesde plek. “Maar onze ambities? Dat is moeilijk te zeggen. Iedereen kan gemakkelijk winnen van elkaar in deze reeks. Het is een cliché maar we willen gewoon zo veel mogelijk punten pakken en bovenaan blijven draaien tot de winterstop.”

Een winterstop die trouwens niet te vroeg kom. “Ook al zitten we momenteel in de goeie flow, deze break gaat ons best deugd doen. We hebben een kleine kern door de vele geblesseerden en we trainen best intensief. Nu is het tijd om even te rusten”, aldus de goaltjesdief Ventôse.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS