© RTV

Hof Ter Laken ontpopt zich tot sprookjeskasteel voor culinaire ervaring Bubble BQ: “In week tijd meer dan 100.000 lichtjes opgehangen”

Booischot -

Het uit zichzelf al feeërieke kasteeldomein Hof Ter Laken in Booischot (Heist-op-den-Berg) is in een week tijd getransformeerd tot een plek die zo uit een sprookje lijkt te zijn weggelopen. Organisator Production Pirates hing er meer dan 120.000 lichtjes op voor de culinaire ervaring Bubble BQ die er zaterdag begint. Nog tot en met 8 januari kunnen gasten er een plaatsje reserveren in een transparante dining dome.

Kristof Van Rompaey

Het team van Production Pirates zat vorige week nog in de Verenigde Staten. De hoofdbezigheid van het bedrijf is het organiseren evenementen en theaterproducties voor internationale pretparken. “We kwamen hier bij wijze van spreken nog met een halve jetlag aan”, vertelt managing director David Stuyck lachend. “Hof Ter Laken is tot nu toe de grootste locatie die we aankleedden voor Bubble BQ. Voor de eerste editie bij kasteel Le Paige in Herentals hingen we 80.000 lichtjes op. Vorig jaar waren het er 100.000 aan de pastorie van Olen. Nu staat de teller op ongeveer 125.000 stuks. Het hangt hier dus gigantisch vol.”

In een dining dome is plaats voor maximaal zes personen. Reserveren kan vanaf twee personen. © Dirk Vertommen

Aan het kasteel staan vijftien transparante bubbels – ofwel dining domes – met plaats voor maximaal zes mensen. Bezoekers worden er in de watten gelegd met een barbecue diner met alles erop en eraan. “Ons openingsweekend is uitverkocht. De bezettingsgraad voor de rest van de periode draait nu al rond de 70%”, zegt Stuyck. “Al meer dan 600 tafels zijn intussen gereserveerd, een waanzinnig succes dat we zelf niet hadden kunnen inschatten.”

Geen prijsstijging

Voor de aanlevering van het barbecuevlees werkt Production Pirates met Smaakmakers uit Olen. “Zij zijn al enkele jaren op rij kampioen geworden in barbecuevlees en staan dus garant voor uitmuntende kwaliteit”, zegt Stuyck. “Nog van belang: voor het derde jaar op rij voeren we geen prijsstijging door, ondanks de energiecrisis. Alles moet hier met een generator gebeuren, maar we rekenen dat niet door aan de klanten. Mensen betalen nog steeds 89 euro per persoon. Let op: we werken uitsluitend met reservaties. Dat kan vanaf twee personen.”

Voor organisator Production Pirates is Hof Ter Laken tot nu toe de grootste locatie die ze aankleedden voor Bubble BQ. © Dirk Vertommen

Stuyck verwacht dat Bubble BQ aan Hof Ter Laken de meest exclusieve editie tot nu toe wordt. “Zo is er onder andere een vip-karretje voorzien om bezoekers van de parking aan de straatkant naar het kasteel te voeren”, geeft hij nog mee.

www.bubblebq.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners