© RTV

Planeet Mars een maand lang te bewonderen in voormalige Mechelse kerk mARTa

Mechelen -

Nog tot en met 8 januari kan je in mARTa, de vroegere Heilig Hartkerk in de Adegemstraat in Mechelen, de planeet Mars gaan bewonderen. Het kunstwerk van Luke Jerram is al het derde hemellichaam dat de Dijlestad bezoekt.

Nadat de maan en de aarde eerder al te bewonderen waren in de Sint-Romboutskathedraal is het dit jaar de beurt aan Mars. Die kreeg een plekje in mARTA, de voormalige Heilig Hartkerk in de Adegemstraat. De installatie is een kunstwerk van de Britse kunstenaar Luke Jerram en toont Mars op een schaal van 1:1 miljoen. Het kunstwerk heeft een diameter van zo’n zeven meter en bevat gedetailleerde NASA-beelden van de planeet.

“Het is extra bijzonder om de bezoekers niet alleen Mars, maar ook mARTa te laten ontdekken”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer (Vld-Groen-m+). “De voormalige kerk krijgt een volledig nieuwe functie als sociaal-culturele hotspot in de Heihoek. Samen met de buurtbewoners, vzw Het Paradijs en lokale ondernemers zal de stad er een plek voor co-creatieve projecten en toonmomenten van maken. Met de installatie van Luke Jerram tonen we voor de eerste keer het potentieel.”

Gratis

Mars is tot en met 8 januari gratis te bezoeken in mARTa. Op weekdagen kan dat meestal van 14 tot 18u, op zaterdag van 11 tot 20u en op zondag tot 18u. Op sommige momenten gelden er andere openingsuren. Je kan alle info vinden op de website van Mechelen Houdt Je Warm. (svds)

www.mechelenhoudtjewarm.be/kalender/mars

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen