Het fietspad op de Leestsesteenweg kreeg een nieuwe asfaltlaag. © Dirk Vertommen

Vernieuwd fietspad langs Leestsesteenweg is klaar: “Veel veiliger en comfortabeler”

Mechelen -

De vernieuwing van het fietspad langs de Leestsesteenweg is achter rug. Voortaan kunnen fietsers veiliger en comfortabeler van en naar Mechelen en deelgemeente Leest fietsen. De zomerlinde aan de Sint-Annakapel, een boom die opgenomen werd als onroerend erfgoed, krijgt door de vernieuwing ook meer ruimte.

Stijn Van de Sande

Nadat de Leuvensesteenweg en de Liersesteenweg eerder al nieuwe fietspaden kregen, is ook het fietspad langs de Leestsesteenweg nu helemaal klaar. De slecht liggende klinkers werden vervangen door een fietspad in asfalt. Daarnaast werden aan alle oversteekplaatsen de boordstenen verlaagd om de veiligheid en het comfort van de fietsers tussen Mechelen en deelgemeente Leest verder te verhogen.

“Het asfalt en de drempelloze overgangen maken het nog aantrekkelijker om de fiets te nemen”, zegt schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-m+). “Maar niet alleen de fietsers krijgen meer comfort. De heraanleg geeft ook een kans om de zomerlinde voor de Sint-Annakapel wat meer ruimte te geven. Het fietspad werd er namelijk omheen gelegd. Het is één van de bomen op ons grondgebied die in de inventaris onroerend erfgoed werd opgenomen.”

“Met dit nieuwe fietspad op een belangrijke as naar een van onze dorpen maken we de Mechelse fietspaden opnieuw een stuk veiliger en comfortabeler”, zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+). “Tijdens deze legislatuur komt er in totaal zo’n 45 kilometer aan vernieuwde of nieuwe fietspaden bij. Die comfortabele fietspaden zijn nodig, want onze fietstellers registreerden een toename van het fietsverkeer met 19% tegenover vorig jaar. Dat is voor ons een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan.”

Het vernieuwde fietspad moet fietsen tussen Mechelen en Leest comfortabeler en veiliger maken. © Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen