©  BELGA

ASSISEN. Bryan Reyes Del Rosario veroordeeld tot twee jaar cel na dodelijke steekpartij op café

Het Antwerpse hof van assisen heeft Bryan Reyes Del Rosario (29) vrijdag na een uur beraadslaging veroordeeld tot de gevorderde twee jaar cel en 1.600 euro boete voor uitgelokte slagen met voorbedachtheid die ongewild de dood van Joël Ozuna (45) tot gevolg hadden. De twintiger heeft zijn straf al volledig uitgezeten in voorhechtenis.

blg

Het hof noemde de feiten bijzonder ernstig. “De beschuldigde had weinig respect voor de fysieke integriteit van het slachtoffer waardoor deze, zij het ongewild, de dood vond. Zijn overlijden is een groot gemis voor de familie, zijn vrienden en de gemeenschap.”

Reyes heeft nog een blanco strafblad. Gelet op de kwalificatie is twee jaar cel de maximumstraf en die kreeg hij dan ook opgelegd. “Ik hoop dat u beseft hoeveel leed u veroorzaakt hebt bij de familie van het slachtoffer en wat voor een gunst u hebt gekregen. De jury hoopt dat u uw leven zult beteren, dat u in het wit zult werken in plaats van in het zwart en dat u een goede burger wordt van de maatschappij die u een enorme kans heeft gegeven”, sprak assisenvoorzitter Vincent Roelants tot Reyes.

In de nacht van 6 juli 2020 was Reyes tussengekomen in een gevecht tussen Joël Ozuna en Ezequiel S.V., die ook wel ‘Bebo’ wordt genoemd. Ozuna had Bebo met een honkbalknuppel aangevallen, na een ruzie over een vrouw. Reyes besloot om tussenbeide te komen en deelde in de klappen. Hij had een mes genomen, Ozuna op de grond geduwd en hem neergestoken. Een steek in het hart werd het slachtoffer fataal. Reyes werd op 9 juli 2020 aangehouden door de onderzoeksrechter en zit sindsdien in voorhechtenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Assisen Antwerpen