De Wever en Kennis begeven zich op glad ijs voor opening Winter in Antwerpen: “Pinguïn is nodig voor mijn stabiliteit”

Antwerpen -

Op de opening van Winter in Antwerpen waagden Bart De Wever en schepen voor Mobiliteit Koen Kennis zich op de nieuwe ijspiste van de Groenplaats. Het enthousiasme van de burgemeester om zelf op het ijs te gaan was klein, want hij is geen fervent schaatser. “Dus ik ga een pinguïn nodig hebben voor mijn stabiliteit. En dan nog hoop ik niet onderuit te gaan. Ook al zitten jullie van de verzamelde pers daarop te wachten.”

Bron: bepr

De burgemeester waagde na een tijdje ook een rondje zonder pinguïn en daar kwamen gelukkig geen valpartijen van, al was het met dichtgeknepen billen. Als vervolg werd De Wever nog een banaan aangereikt waarop schepen Koen Kennis hem over het ijs kon duwen. “Nu heb ik het gevonden, hier kan ik echt van genieten”, besloot De Wever. Winter in Antwerpen loopt nog tot na de kerstvakantie en heeft naast de ijspiste nog tal van andere attracties.

LEES OOK. “Jenever staat koud, duurzame lichtjes branden”: dit moet je weten over Winter in Antwerpen

©  Joris Herregods

©  Joris Herregods

@gva "De pinguïn is nodig voor mijn stabiliteit." - Bart De Wever, 2022 #gva #nieuws #vjp #kerstmis #winter #antwerpen #bartdewever #schaatsen #viral #fyp ♬ origineel geluid - Gazet van Antwerpen

©  Joris Herregods

©  Bert Provoost

bepr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV