Jongeren vluchten op bromfiets, rijden politiewagen aan en crashen tegen gevel

Deurne -

Twee jongeren hebben dinsdagavond geprobeerd te vluchten voor de politie bij een controle aan het Bisthovenplein in Deurne. Tijdens de achtervolging reden ze een politiewagen aan, verloor de bromfietser de controle over het stuur en crashten ze tegen een woning. Beiden stonden meermaals geseind.

jtp

Een ploeg van de regiowerking Oost wilde dinsdagavond een groepje jongeren aan het Bisthovenplein controleren. “Twee jongeren gingen er meteen van door met een bromfiets. De politie ging achter de bromfiets aan. Het kwam tot een achtervolging waarbij uiteindelijk een dienstvoertuig aangereden werd”, zegt de politie.

Als gevolg van die aanrijding verloor de bestuurder van de bromfiets de controle over het stuur. “Hij reed eerst tegen een geparkeerde wagen en belandde daarna tegen de gevel van een woning”, aldus de politie die beide verdachten kon oppakken. Ze stonden meermaals geseind, onder meer als verdachte in diverse zaken van diefstal en drugsverkoop.

“Een van hen is minderjarig en komt dus voor de jeugdrechter. De meerderjarige werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners