© Politie Antwerpen

70.000 euro cash, 17 telefoons en drugs in beslag genomen bij reeks huiszoekingen in drugsdossier

Antwerpen -

In kader van een onderzoek naar drugshandel heeft de Antwerpse politie woensdag vier huiszoekingen uitgevoerd. Meer dan 70.000 euro cash geld, drugs, zeventien telefoons en een pistool werden in beslag genomen. Twee jonge verdachten (21 en 25) zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

nelo

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Centrum voerde woensdag op vier plaatsen een huiszoeking uit. “De huiszoekingen gebeurden na doorgedreven onderzoek in een drugsdossier”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Bij de huiszoekingen vond de politie meer dan 70.000 euro cash, 874 gram cocaïne, 62 xtc-pillen, heel wat mengmiddel en verschillende attributen die gebruikt worden voor handel in verdovende middelen. “Er werd ook pistool en een busje pepperspray aangetroffen”, zegt Migom. “De drugs, het geld, de attributen en maar liefst zeventien mobiele telefoons zijn in beslag genomen.”

Twee verdachten van 21 en 25 jaar zijn gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft hen verhoord en aangehouden.

Cannabis

Ook woensdag merkte het WOT van regio Noord een man op die ze herkenden van eerdere feiten van drugshandel. “Hij maakte kort contact met iemand waarna cannabis uitgewisseld werd”, vertelt de woordvoerder.

De politie deed een huiszoeking bij de verdachte waar inspecteurs nog 29 verkoopshoeveelheden cannabis vonden. De verdachte is gearresteerd en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners