van links naar rechts: Olivier Rul, Marc van Overveld, Rani De Coninck, Nele Verhoeven (dienst sport Zoersel), Stan Peeters, Maarten Vangramberen.©  gemeente zoersel

Sportdienst valt twee keer in de prijzen

Zoersel -

Gemeente & ocmw Zoersel kon gisteren maar liefst twee prijzen in de wacht slepen op de #sportersbelevenmeer-awards van Sport Vlaanderen. Zowel het nieuwe Buck-E systeem (fietsbeloningssysteem voor lagereschoolkinderen), als het algemene sportaanbod van de gemeente leverden beide een mooie derde plaats op.

Kristin Matthyssen

Ook dit jaar daagde Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten en steden uit om hun inwoners aan het sporten en bewegen te zetten. Dit konden de gemeenten doen aan de hand van zes criteria, waarvan ze minstens vier van de zes criteria tot een goed einde moesten brengen. De Zoerselse sportdienst slaagde met glans, waardoor gemeente & ocmw Zoersel zich alvast een jaar lang ‘#sportersbelevenmeer-gemeente’ mag noemen. Als klap op de vuurpijl sleepte de Zoerselse sportdienst ook nog twee prijzen in de wacht.

Het fietsbeloningssysteem Buck-E werd beloond met een derde plaats. Het systeem werd in september in alle zes de lagere scholen in Zoersel gelanceerd. Kinderen die te voet of met de fiets naar school gaan, kunnen punten sparen die ze later kunnen inwisselen bij lokale handelaars.

Bovendien werd gemeente & ocmw Zoersel ook derde in het algemene klassement van steden en gemeenten met 14.000 tot 25.000 inwoners.

“De erkenning van Sport Vlaanderen is een extra stimulans om ons aanbod de komende jaren verder uit te bouwen. Met dank aan onze sportdienst en onze zeer betrokken sportraad”, besluit sportschepen Olivier Rul (Open Vld).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners