Man (26) bedreigt vrouwen met mes en probeert diefstallen te plegen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft woensdag een 26-jarige man gearresteerd die in aanmerking komt voor vier diefstallen met geweld. Hij bedreigde verschillende vrouwen met een mes en eiste hun gsm of een kleine som geld.

jtp

De feiten speelden zich af op 17 november. De politie ontving kort na elkaar verschillende meldingen. “De feiten speelden zich af in de Goudbloemstraat, Van Stralenstraat, Dambruggestraat en Duboisstraat”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

In de Goudbloemstraat werd een 20-jarige vrouw rond 7.15 uur bedreigd met een mes toen ze haar woning verliet. De verdachte had het op haar smartphone gemunt, maar de vrouw weigerde en de verdachte zette het op een lopen. “Kort nadien werd een 49-jarige vrouw aangeklampt. Ook hier was sprake van een man met een mes”, aldus Migom. De verdachte eiste en kreeg twee euro.

Nog geen tien minuten later rukte dezelfde dader een gsm uit de handen van passant, maar de vrouw kon haar gsm terugpakken. “Daarna vroeg de verdachte haar om geld. Toen getuigen tussenkwamen, verliet hij de plek zonder buit”, vervolgt Migom. Om 7.30 uur bedreigde de man tot slot nog een 26-jarige vrouw die naar haar auto stapte. “Opnieuw kwam zette de man het op een lopen na tussenkomst van een getuige. Na afloop bleek dat de gsm en de betaalkaart van de vrouw gestolen waren.”

De lokale recherche startte met een onderzoek. Snel werd duidelijk dat dezelfde persoon in aanmerking kwam voor de vier feiten. Zijn signalement werd intern verspreid bij de patrouilles van de Antwerpse politie. Op 7 december herkende een interventiepatrouille de verdachte toen hij ’s nachts dronken op het De Coninckplein ronddwaalde. “De 26-jarige man is meteen voor de feiten gearresteerd en na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners