Het gemeentebestuur van Herenthout verwelkomt straks een nieuw raadslid.  © BELGAIMAGE

GBL heeft nog één opvolger over na ontslag raadslid: “Onverenigbaar door nieuwe job”

Herenthout -

De volgende gemeenteraad van Herenthout start met de kennisname van het ontslag van een raadslid en de aanstelling van een opvolger. Paulien Heylen zat voor oppositiepartij GBL nog maar veertien maanden in de raad. “Omdat ze voor het lokale bestuur gaat werken, kon Paulien niet langer zetelen”, weet fractieleider Sophie Gabriëls van GBL.

Toen Paulien Heylen op 6 september 2021 de eed aflegde was ze al de achtste opvolger op de lijst GBL. De partij van uittredend burgemeester Patrick Heremans had bij de verkiezingen zes zetels binnen gehaald. Om diverse redenen, vaak omwille van veranderende beroepsomstandigheden, haakten diverse raadsleden af. Opvolgers stonden niet altijd te springen om over te nemen.

Ook nu beslisten achtereenvolgens René Willems, Maria Willems en Chris Beirinckx dat ze hun mandaat niet gaan opnemen. De pijl bleef vervolgens stil staan bij Vanessa Fioole, de twaalfde en meteen ook voorlaatste opvolger op de lijst GBL. Zij zal haar verantwoordelijkheid opnemen. Mevrouw Fioole is uitgenodigd om op 19 december de eed te komen afleggen.

“Doe me er niet aan denken”, reageert Sophie Gabriëls op de vraag wat als er door welke omstandigheden dan ook nog iemand de fractie moet verlaten. In theorie staat er nog één opvolger op lijst. Als die verzaakt, blijft er tijdens de gemeenteraad gewoon een stoel leeg. (mph)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners