© IMAGEGLOBE

Vanaf 1 januari rookverbod in Willebroekse speeltuinen

Willebroek -

Vorige week besloot de Federale Regering om het rookverbod, dat nu al bestaat in openbare gebouwen, vanaf 2025 uitbreiden naar publieke plaatsen in openlucht. De gemeente Willebroek wacht niet af en vaardigt vanaf 1 januari al een rookverbod uit in een tiental speeltuinen.

Sinds 2009 is het in ons land verboden om te roken die publiek toegankelijk zijn zoals cafés en restaurants. Vanaf 2025 wil de regering dat rookverbod uitbreiden naar een aantal specifieke plaatsen in openlucht. Het gaat vooral om plaatsen waar veel kinderen aanwezig zijn zoals attractieparken, speeltuinen, dierentuinen en kinderboerderijen. Dat initiatief kadert in de ambitie om kinderen geboren vanaf 2019 rookvrij te laten opgroeien. Ook op sportterreinen en activiteiten van jeugdorganisaties wordt onderzocht welke beperkingen mogelijk zijn.  

De gemeente Willebroek wacht niet op 2025 en voert al vanaf 1 januari 2023 een rookverbod in. “Het gaat om een tiental speeltuinen in onze gemeente”, zegt schepen van Welzijn Bavo Anciaux (Open Vld). “De vervroegde invoering van het rookverbod komt er naar aanleiding van de resultaten van een bevraging die we eerder dit jaar deden in het kader van Generatie Rookvrij. De borden om ouders hiertoe te sensibiliseren zijn ondertussen besteld.” (wabo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners