©  Rita Berlaar

Rita Berlaar is al enkele weken zeker van periodetitel: “We snakken echt terug naar derde provinciale”

Komend weekend wordt er in 4e provinciale gebikkeld voor de periodetitel. Maar in één reeks is de spanning ver te zoeken: Rita Berlaar kaapte al op 20 november de periodetitel weg en staat 12 punten los van eerste achtervolger Muizen. De ploeg van hoofdtrainer Sven Verschoren verloor nog maar één keer. “We bouwen verder op het succes van vorig jaar.”

Dries Van Thielen

Zaterdagavond moet Rita Berlaar nog aan de bak tegen Peulis, de nummer 3 uit het klassement. “Dat is toch een belangrijke match, want we willen onze voorsprong zo lang als mogelijk behouden. We moeten echt voorkomen dat ze dichter komen, want we willen echt weg uit vierde provinciale”, is T1 Sven Verschoren eerlijk.

De reden? “Het is niet altijd even leuk om tegen de B-ploegen te spelen. Kijk, als je nu tegen KVK Hooikt B (nummer 5 in het klassement, red.) speelt, dan staat daar een volwaardige ploeg die echt een meerwaarde is voor de reeks: het is goed dat jeugdspelers daar ervaring kunnen opdoen. Maar er zijn B-ploegen in deze reeks die elke week veel doelpunten moeten slikken… Dat is niet leuk voor die spelers, maar ook niet voor ons.”

Bovenin het klassement is het wel plezant. “We hebben verder geborduurd op het succes van vorig seizoen. Toen misten we nipt de eindronde, dat mag dit jaar niet gebeuren. De sfeer zit goed in de ploeg. We hebben de ploeg van vorig jaar bijna helemaal kunnen behouden. Omdat we wat geblesseerden hadden, hebben we wat jeugdspelers moeten meepakken en die doen het echt goed”, besluit Verschoren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen