Nancy Vanhees poseert trots met haar eerste boek over Marliepje. © RR

Nancy giet verhaaltjes van overleden moeder in voorleesboek voor kinderen

Vremde -

Nancy Vanhees uit Vremde (Boechout) heeft haar debuut als auteur gemaakt met een voorleesboek voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De inspiratie voor de avonturen van Marliepje haalde ze bij haar onlangs overleden mama.

Filip Spoelders

De kleine Nancy kreeg vaak leuke verhaaltjes te horen van haar mama Rita. Die gingen over het muisje Miepje of Marliepje waarover het voorleesboek van Nancy nu ook gaat. “Mijn mama vertelde ons dikwijls verhalen over Miepje. Ik speelde lange tijd met het idee om ze in een boek te gieten voor mijn kinderen. Ik heb hen de vertellingen van mijn mama doorgegeven, maar ondertussen zijn ze 8, 11 en 14 jaar. Eigenlijk zijn ze de fase van het voorlezen dus al wat gepasseerd”, zegt Nancy.

‘Klasvlinders’ ligt in de boekhandel. © RR

Door haar job en opgroeiende kinderen kwam het er niet meteen van om de verhalen neer te schrijven. “Ik ben uiteindelijk een opleiding schrijven gaan volgen aan de academie van Mortsel. Met die opgedane kennis ben ik gestart, waardoor ik nu vier verhalen van Marliepje klaar heb.”

Schoolpoort

Anke Bits zorgde voor de illustraties van het schattige muisje en haar vriendjes. “Het eerste boek Klasvlinders is nu uit. De volgende drie zijn ontstaan uit de verhalen van mijn mama. Voor het eerste boek heb ik zelf mijn fantasie aangesproken. Het moest een verhaal zijn om Marliepje en de andere personages voor te stellen. Aangezien twee van mijn drie kinderen nog naar de Dorpsschool van Vremde gaan, zullen de lezers de schoolpoort zeker herkennen in de illustraties.”

Ook de volgende verhalen zullen later worden uitgebracht. “Jammer genoeg kon mijn mama het boek niet meer bekijken. Ze is ziek geworden en overleed enkele maanden geleden, in april. De verhalen die ik aan het schrijven was, heeft ze wel nog kunnen lezen.”

Kerstmarkt

Naast het voorleesboek heeft Nancy ook wens- en uitnodigingskaartjes en kleurplaten van Marliepje gelanceerd. “Schrijven en het uitgeven van een boek is totaal nieuw voor mij. Ik had de tekeningen toch al, waardoor vanzelf kwamen. Op zondag 18 december zal ik trouwens op de kerstmarkt van Vremde staan met Marliepje”, aldus Nancy.

Het boek Klasvlinders kost 16 euro en is te bestellen via de website van Marliepje, bij Uitgeverij Het Punt, Standaard Boekhandel en via Bol.com. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners