Geert Smet verkoopt producten met de geur van Puurs-Sint-Amands. © Ward Bosmans

Na steden als Berlijn en Parijs heeft nu ook Puurs-Sint-Amands een eigen geur: “Wij zijn toch ook een beetje een wereldstad”

Puurs-Sint-Amands -

Na Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Londen, New York en Parijs hebben nu ook Puurs-Sint-Amands en Puurs hun eigen geur. Kapper Geert Smet van PuurGS lanceert een gamma producten waarin je de geuren van Puurs en Puurs-Sint-Amands ontdekt. “Water en groen spelen de hoofdrol en onthaasten en gezelligheid stonden centraal bij de creatie”, legt de kapper uit.

Ward Bosmans

Kapper Geert Smet van PuurGS in het centrum van Puurs werkte voor de creatie van het nieuwe gamma geurproducten samen met de Nederlandse fabrikant Wijck. “Het bedrijf brengt in eigen beheer een lijn uit met geurkaarsen, diffusers, roomsprays en handzeep voor wereldsteden als Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Londen, Parijs en New York. Ik dacht bij mezelf: waarom zou ik Amsterdam of New York verkopen in Puurs-Sint-Amands. Waarom geen geur creëren voor onze gemeente? Wij zijn toch ook een beetje een wereldstad. Iedereen kent Puurs-Sint-Amands van Pfizer en het coronavaccin, het pop-up theater van Studio 100 en brouwerij Duvel Moortgat. Tot mijn verbazing stond de producent open voor mijn voorstel.”

Geert Smet creëerde dan maar ineens twee geuren. Eentje voor Puurs en eentje voor Puurs-Sint-Amands. “Sommige mensen voelen zich nog steeds meer inwoner van Puurs dan van Puurs-Sint-Amands.” De twee geuren zijn ook duidelijk verschillend. Bij de producten met het etiket Puurs-Sint-Amands doet de geur denken aan de frisheid van water en groen en staan onthaasten en gezelligheid centraal volgens kapper Geert. “De geurkaars is opgebouwd uit een toplaag waarbij je appelsien, pompelmoes en rabarber ruikt, het hart van de kaars is petit grain en violet en de basis geurt naar cederhout en patchouli.”

Stapje verder

Wie dan weer een product met het etiket Puurs koopt zal volgens Geert zalig tot rust komen en genieten. “De geur is die van neroli, pruim en lotus in de toplaag. In het hart van de kaars ruik je anijs en kokosnoot en in de basis berkenhout en zwarte thee. We hebben alles zelf uitgekozen. Het zijn geuren waarvan wij dachten dat ze passen bij Puurs-Sint-Amands. Wij willen op deze manier bij PuurGS een stapje verder gaan voor onze klanten.”

Wie dus stiekem gehoopt had dat de kaarsen zouden ruiken naar Duvel of naar het coronavaccin komt bedrogen uit. Naast de geurkaarsen verkoopt PuurGS ook handzeep, geur diffusers en room sprays. Een leuk idee voor onder de kerstboom is de kaars met de geur van Puurs-Sint-Amands waarvan je het etiket zelf kan personaliseren met bijvoorbeeld de naam van een geliefde.

Geheim wapen

Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) van Puurs-Sint-Amands is heel blij met het initiatief van PuurGS. “De creatieve inbreng van onze handelaars en ondernemers is een van de geheime wapens van Puurs-Sint-Amands. Het toont nog maar eens aan hoe innovatief ze zijn. Het is heel fijn om te weten dat onze gemeente nu ook haar eigen geurproducten heeft. Puurs-Sint-Amands blaakt van de gezonde ambitie.”

www.puurGs.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners