Themabeeld. © BELGA

Acht ton zout gestrooid op Mechelse wegen en fietspaden: “De stadsdiensten hebben fantastisch gewerkt”

Mechelen -

De gladheid vrijdagochtend heeft heel wat mensen verrast. Op verschillende plaatsen in Mechelen kwamen mensen ten val. Nochtans werd er op de belangrijkste straten en fietspaden grondig gestrooid. “De diensten hebben schitterend werk geleverd, maar we roepen iedereen op om voorzichtig te blijven”, zegt schepen Patrick Princen.

Stijn Van de Sande

Het was vrijdagmorgen op verschillende plaatsen erg glad. Dat zorgde ook in Mechelen voor glijpartijen. Op de aansluiting van de N16 met het Battelcomplex verloor een automobilist de controle over zijn stuur. Verder onderzoek moet uitwijzen of een glad wegdek aan de oorzaak lag. “We kregen een handvol meldingen over gladde plaatsen. Op basis daarvan werden de stadsdiensten extra aangestuurd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Die stadsdiensten waren al van 5u ’s ochtends op pad om de straten ijsvrij te maken. “We waren goed voorbereid”, zegt bevoegd schepen Patrick Princen. “De meest kritieke punten, zoals bruggen en belangrijke wegen, werden als eerste gestrooid. Omdat de temperatuur bleef dalen, werd er eerst nog gewacht met de fietspaden. Die zijn we vanaf 7u intensief beginnen strooien. Tegen 8u was er overal op de belangrijkste fietsinfrastructuur gestrooid.”

Voorzichtig blijven

Toch lieten heel wat mensen zich verrassen door de soms spekgladde weg, met valpartijen tot gevolg. “De diensten hebben schitterend werk geleverd”, zegt Princen. “Er werden 6.000 liter pekel en acht ton zout gebruikt om iedereen veilig en vlot door de ochtendspits te krijgen. De belangrijkste plaatsen waren voor 99% ijsvrij, maar we kunnen jammer genoeg niet vermijden dat er hier en daar toch nog gladde plekken ontstaan. Ik vraag de mensen daarom om steeds voorzichtig te blijven bij dit weer.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners