©  BELGA

Telenet Giants Antwerp gaat bij Leuven Bears op zoek naar goede uitgangspositie in Beker van België

Vanavond (20u30) worden de heenwedstrijden van de kwartfinales van de Beker van België (Lotto Basketbal Cup) afgewerkt. Telenet Giants Antwerp gaat in de Leuvense Sportoase op zoek naar een goede uitgangspositie. De return is zondag (15u30) in de Lotto Arena.

Patrick Ceulemans

Dat het seizoen 2022-23 van Telenet Giants Antwerp voorlopig wispelturig verloopt is een understatement. Vorige maand werd afscheid genomen van Mo Watson, Quentin Gooding en interim Avery Woodson. Zij werden vervangen door Spencer Butterfield, Desonta Bradford en Brandon Anderson. Dat bracht met twee zeges op een rij in de BNXT League en een Europese zege tegen het sterke Turkse Gaziantep een mooie heropflakkering. De Giants konden vorige week en in een goed gevulde Lotto Arena tegen Spirou Charleroi niet bevestigen en blijven dus in de grijze middenmoot bengelen. Ver weg van de top-5 en een stek in de Elite Gold.

“De Beker van België is een andere competitie en blijft de kortste weg richting succes. Het Leuven Bears van coach Eddy Casteels is uiteraard een taaie en sterke opponent. We openen vanavond on the road en krijgen dan de kans om het zondag in eigen midden af te maken. Na een goede trainingsweek en zonder midweekmatch is het nu aan ons om vanavond in de heenmatch een goede uitgangspositie te verzilveren,” zei coach Ivica Skelin.

Als Telenet Giants Antwerp de Leuvenaars kan wippen zit het in een zetel richting finale. In een eventuele finale krijgt het immers de winnaar van het duel Luik en Brussels voorgeschoteld. In de BNXT League wonnen de Sinjoren na een nagelbijter met 71-67 in de Lotto Arena van Leuven Bears. Beide ploegen ondergingen wel een facelift. De Giants tellen drie nieuwe Amerikanen en bij Leuven Bears is Josh Heath terug van weggeweest, verving de Nederlander Mohamed Kherrazi Jordan Skipper-Brown en vierde de Amerikaan Brevin Pritzl na een polsblessure zijn comeback. De halve finales staan geprogrammeerd in het weekend van 20-22 januari en de finale van de “Lotto Basketbal Cup” gaat door op zondag 12 maart in Vorst Nationaal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal