Het lokaal dienstencentrum De Ontmoeting in de Boudewijnstraat in Beerse. © Lokaal bestuur Beerse

Lokaal dienstencentrum bevraagt 65-plussers: “We peilen naar sterktes en zwaktes in hun buurt”

Beerse -

Het lokaal dienstencentrum De Ontmoeting van het gemeentebestuur in Beerse lanceert een bevraging met een buurtanalyse bij de 65-plussers in de gemeente.

Om vanaf 2023 nog beter te kunnen inspelen op de behoeften van de 65-plussers in Beerse heeft lokaal dienstencentrum (LDC) De Ontmoeting in de Boudewijnstraat in Beerse een enquête uitgewerkt. “Daarin peilen we niet alleen naar de noden van onze senioren op vlak van welzijn, wonen en dienstverlening. We bevragen hen ook over de sterktes en zwaktes van de buurt waarin ze wonen. Wat missen ze? Wat kan er beter? Wat vinden ze momenteel al goed”, legt Kim Van Cleuvenbergen, coördinator van het LDC in Beerse, uit. “Dankzij de antwoorden van de 65-plussers, kan ons lokaal dienstencentrum gericht aan de slag met de resultaten van de bevraging. Daaruit volgt een actieplan voor de komende drie jaar met activiteiten op maat van de buurt. Dat gebeurt uiteraard in nauw overleg met buurtbewoners, lokale verenigingen en organisaties.”

65-plussers uit Beerse en Vlimmeren kunnen de bevraging ofwel op papier ofwel online invullen. Het document is verkrijgbaar aan het onthaal van het LDC. Het invullen van de enquête gebeurt anoniem en is mogelijk tot en met 31 januari 2023.(bvdl)

https://bit.ly/Buurtanalyse_LDC

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners