Inpressie van de nieuwe kerkomgeving.  © rr

Dorpsplein ziet er straks anders uit: “We maken het aantrekkelijker en meer leefbaar”

Olen -

In het voorjaar wordt gestart met de volgende fase voor de herinrichting van de dorpskern van Olen-centrum. Na de doortocht N152 staan nu het dorpsplein, de schoolmgeving Willem Tell en de omliggende straten op het programma. Bedoeling is de dorpskern aantrekkelijker te maken.

Marc Peeters

Heel wat Olenaars houden niet al te beste herinneringen over aan de eerste fase van de dorpskernherinrichting. Het afsluiten van de Sint-Maartensstraat ter hoogte van de gewestweg en het verbod om komende vanuit Herentals linksaf de Bulestraat in te draaien, waren maar twee van dingen die moeilijk lagen. Een lokaal actiecomité voerde een lange strijd, maar de aanpassing zijn er gekomen.

Vandaag liggen de kaarten anders. “Al eind 2019 hebben we een participatiemoment gehouden waarbij inwoners mee konden nadenken over de inrichting van de dorpskern”, weet burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V). “Deze inspiratie hebben we waar mogelijk mee opgenomen in het definitieve ontwerp. Door onze inwoners bij projecten als deze te betrekken merken we een grotere gedragenheid.”

In de ontwerpen wordt volop rekening gehouden met de zwakke weggebruikers. Bij de heraanleg van de weg worden ook kasseien gebruikt maar op een manier dat je er toch vlot kan fietsen over een klassieke verharding.

De heraanleg van de dorpskern wil ook mooi aansluiten bij het project rond levenslang wonen waarop de voorbije jaren in Olen-centrum sterk is ingezet. Zo kreeg de voetgangerscirkel die de dorpskern verbindt met het lokaal dienstencentrum en het woonzorgcentrum Zilverlinde recent nog een opknapbeurt en werden enkele voetpaden breder gemaakt. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners