© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gedetineerde ontkent drugsbezit: “Iemand gooide cannabis in mijn jas”

Merksplas, Brecht

Een 27-jarige man uit Brecht stond terecht voor het bezit van een kleine hoeveelheid cannabis in de gevangenis in Merksplas.

De cipiers van de gevangenis ontdekten op 22 januari van dit jaar ongeveer een halve gram cannabis tijdens een controle van M.B. uit Brecht. Dat gebeurde nadat hij iets had laten vallen tijdens de wandeling in de strafinrichting.

De jongeman had een opmerkelijke verklaring voor het bezit van de verdovende middelen. “Volgens de beklaagde gooide een medegetineerde iets naar hem en zou de cannabis hierdoor in zijn jas zijn gevallen. Die uitleg is volstrekt ongeloofwaardig”, zei openbare aanklager Elke Van Dyck op de correctionele rechtbank in Turnhout. “Hij zit momenteel een celstraf van veertig maanden uit voor verkrachting. Er geldt in de gevangenis een nultolerantie op het bezit van drugs.”

M.B. riskeert een extra celstraf van vier maanden. “Ik wist niet dat die cannabis in mijn jas zat. Iemand gooide dit naar mij en het belandde in mijn jas”, verklaarde de twintiger aan de rechter. Vonnis op 6 januari. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners