De leerlingen gingen donderdag aan de slag. © Tommy Maes

Burgemeester Wim Caeyers en kinderburgemeester Feie Aerts geven het goede voorbeeld. © Tommy Maes

1 / 2
thumbnail: De leerlingen gingen donderdag aan de slag. 
thumbnail: Burgemeester Wim Caeyers en kinderburgemeester Feie Aerts geven het goede voorbeeld.

Leerlingen De Zandloper Rauw planten 350 lijsterbessen

Mol -

De leerlingen van gemeentelijke basisschool De Zandloper in Mol-Rauw hebben donderdag 350 lijsterbessen geplant op een perceel achter de school. Daarmee legden ze ook de eerste hand aan een nieuwe buitenklas.

Het perceel achter gemeentelijke basisschool De Zandloper is eigendom van zandontginningsbedrijf Sibelco. Tot deze zomer was er een sparrenbos, maar dat was zwaar aangetast door de letterzetter, een schorskever.

Sibelco liet in de zomer een dunningskap uitvoeren. Niet alleen om de zieke en dode sparren te verwijderen, maar ook om in de toekomst de kwaliteit van het bos op te krikken. Zo werden er 1.500 zomereiken geplant op de plek.

Nu komen daar nog 350 lijsterbessen bij. De leerlingen van De Zandloper gingen donderdag aan de slag met spade en schop om de boompjes aan te planten. Burgemeester Wim Caeyers en kinderburgemeester Feie Aerts gaven het goede voorbeeld.

“De bedoeling is dat het perceel opnieuw opbloeit tot een kleurrijke bosgordel achter de school die hopelijk ook veel vogels en insecten aantrekt”, zegt schooldirecteur Bart Lodewijckx. “Daarnaast leggen we er ook een buitenklas aan. Daar kunnen onze leerlingen tijdens het spelen en leren in interactie gaan met de natuur. Als school zitten we ook in een groene omgeving, wat een troef is om onze leerlingen kennis te laten maken met de natuur. De houtsnippers liggen er al en binnenkort worden er ook houten bankjes geplaatst.”

  (Tommy Maes)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners