De scouts kunnen alle hulp gebruiken. © rr

Oud-scouts steunen bouw van lokalen voor scouts Gooreind met verkoop feestbier

Wuustwezel -

De scouts 71 Sint-Jozef Gooreind bouwen momenteel nieuwe lokalen. Om hen financieel te steunen verkopen de oud-scouts feestpakketten met hun eigen bier, dat luistert naar de naam ‘Jefke en Wiske’.

vw

Het eerste lokaal in de Rode Dreef was in verval geraakt. Maar het gaat goed met ‘den 71’. De scoutsgroep van Gooreind telt ongeveer 220 leden. De groep dreigde slachtoffer te worden van het eigen succes want er was dringend nood aan ruimte voor de werking. “We hebben te weinig plaats om al onze takken onderdak te bieden. Daarnaast zit ons materiaal, zoals tenten en sjorbalken, in containers die we ook geregeld moeten oplappen”, vertelt Dries Vermeiren van de groepsleiding. Het bouwen van nieuwe lokalen gaat vlot. Maar er is nog geld nodig.

In de Rode Dreef worden nieuwe lokalen gebouwd. © rr

De oud-scouts van Gooreind, de Jefkes en de Wiskes, lieten enige tijd geleden daarom eigen bier brouwen. Dat bier was een succes en wordt nu ter gelegenheid van de komende feestdagen te koop aangeboden in een geschenkverpakking. In de geschenkdoos zitten drie flesjes Jefkes en drie flesjes Wiskes, donker en blond bier. Zo willen de oud-scouts het bouwen van het nieuwe lokaal mee helpen financieren. Een geschenkdoos kost 12 euro.

Het feestbier van de oud-scouts.© rr

Wie wil bestellen stuurt een mail naar rudi.van.loon@telenet.be. Na betaling op het nummer BE65 7512 0699 3996 op naam van Oud-Scouts Gooreind met vermelding van naam, adres en tel. nr. wordt het feestpakket thuis bezorgd. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners