© Twitter

“18.000 vierkante meter in vlammen”: gigantische brand woedt in groot shoppingcenter nabij Moskou, hulpdiensten vermoeden brandstichting

In een voorstad van de Russische hoofdstad Moskou woedt in een winkelcentrum een brand die al een oppervlakte van zeker 7.000 vierkante meter bestrijkt. Dat meldt de Russische minister van Noodsituaties op Telegram. Volgens het Russische persbureau TASS woedt de brand zelfs al over 18.000 vierkante meter. Russische hulpdiensten vermoeden dat een “misdrijf” de oorzaak is.

jvh,tsjsBron: BELGA

De brand in een MEGA-winkelcentrum in Chimki, een stad ten noordwesten van Moskou, ontstond vrijdagochtend vroeg. De Russische hulpdiensten vermoeden dat een “misdrijf” de oorzaak is van de grote brand. Dit hebben Russische persbureaus gemeld.

“Er wordt gedacht aan opzet, zoals brandstichting”, meldde het persbureau Interfax op gezag van een niet nader genoemde bron. Het agentschap Sputnik zei dat een misdrijf als “een van de voornaamste verklaringen” beschouwd werd voor de brand in het winkelcentrum Mega Chimki, in de voorstad Chimki ten noorden van de Russische hoofdstad. In het winkelcentrum zijn meer dan 200 winkels, die samen goed zijn voor ruim 175.000 vierkante meter aan winkeloppervlakte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER