Groen-fractieleider Staf Aerts. © Chris Van Rompaey

Groen reageert op meerjarenplan: “Investeer in de Duffelaars zelf”

DUFFEL -

De Duffelse oppositiepartij Groen is kritisch voor het budget 2023 en het meerjarenplan dat N-VA en CD&V maandag ter stemming aan de gemeenteraad voorleggen. “De meerderheid investeert te weinig in Duffelaars”, oordeelt fractieleider Staf Aerts.

Chris Van Rompaey

LEES OOK.Belastingen en retributies stijgen niet ondanks stijgende kosten

“Wat ons betreft ondersteunen we in de eerste plaats gezinnen bij hun torenhoge energierekeningen. Dat zou kunnen door meer in te zetten op begeleiding en ondersteuning van renovaties. Daarnaast zou de gemeente via energiecoöperaties samen met Duffelaars kunnen investeren in zonnepanelen. Op die manier kan iedere Duffelaar van goedkopere energie genieten. Dit schepencollege investeert wel in meer zonnepanelen, maar kijkt daarbij enkel naar haar eigen rendement en vergeet de Duffelaars zelf.”

“Daarnaast zijn er serieuze investeringen nodig om de middenstand in West, Oost en Mijlstraat een boost te geven. Nu pas starten met enkel een studie voor een betere Kiliaanstraat, maar in geen middelen voorzien voor een daadwerkelijke aanpak, toont dat de meerderheid ook dit project op de lange baan schuift.”

Betaalbaar wonen

“Tot slot moet er een plan komen om wonen betaalbaar te maken. Het is onbegrijpelijk dat dat ontbreekt, terwijl N-VA en CD&V onze gemeente verder in de uitverkoop plaatsen. De komende drie jaar willen zij voor meer dan 3,1 miljoen euro aan gronden verkopen, zoals de site-Pittoors, woningen in de Oude Liersebaan, de Leopoldstraat 132 en zelfs gronden op de Gustaaf Van der Lindenlaan. We moeten die net inzetten om betaalbaar wonen voor de Duffelaars mogelijk te maken”, benadrukt Staf Aerts.

Groen zal zich bij de stemming onthouden. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel