Themabeeld. ©  WAS

Woonhaven sluit tijdelijk huurderskantoren nadat klant medewerker fysiek aanvalt

Antwerpen -

Sociale woningmaatschappij Woonhaven sluit alle huurderskantoren in Antwerpen tot en met 8 januari 2023 na een extreem geval van agressie. Een ontevreden klant viel een medewerker van Woonhaven fysiek aan. De man werd buitengezet, Woonhaven heeft het huurcontract van de man stopgezet.

svw, jtp

Het incident dateert van woensdag 7 december. “Een van onze collega’s werd fysiek aangevallen op het werk. Een klant die op spreekuur kwam, was kennelijk ontevreden waarna de stoppen zijn doorgeslagen”, zegt woordvoerder Jan Hendrickx van Woonhaven. “De man begon met stoelen en computers te gooien naar de medewerkster.”

De vrouw kon zichzelf in veiligheid brengen, haar collega’s slaagden erin de man uit het kantoor te zetten. “De politie kwam ter plaatse en stelde een proces-verbaal op”, aldus Hendrickx. “We hebben uiteraard klacht neergelegd tegen de man en hebben vervolgens beslist het huurcontract van de man ook stop te zetten.”

Na het incident heeft Woonhaven beslist om alle huurderskantoren tijdelijk gesloten te houden, al zeker tot en met 8 januari 2023. Woonhaven wil wel nog benadrukken dat dit een uitzonderlijk geval is en nog niet eerder is voorgevallen. “We willen het signaal geven dat we geen enkele vorm van agressie tegen onze medewerkers accepteren en zullen de komende weken intern bekijken of, en zo ja, welke extra maatregelen we nemen om de veiligheid voor personeel en bezoekers te garanderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners