Aangezien Evert geen rijbewijs heeft, pendelt zijn vriendin over en weer tussen Kalmthout en de opnamestudio in Lint. ©  Joris Herregods

Finalekoorts stijgt bij ‘The Voice’-favoriet Evert en zijn vriendin Charlotte: “Toen hij voor mij zong, was ik meteen verkocht”

Kalmthout -

Maakt Evert Dircx (29) uit Kalmthout vrijdagavond zijn toebedeelde favorietenrol opnieuw waar? De zingende technisch tekenaar zat donderdag in de studio in Lint al duchtig te repeteren. Ook zijn vriendin Charlotte kwam een kijkje nemen, ze zag dat het goed was. “Ik kan aan zijn gezicht zien of het optreden goed loopt of niet”, zegt ze.

Tom Vets

Vrijdagavond gaat de wedstrijd verder. Tien kandidaten betreden het podium, slechts zeven gaan door naar de halve finale. Elke coach stuurt een kandidaat rechtstreeks door. De overige vijf belanden in een sing-off voor de twee resterende plekjes.

Donderdag om 18u kunnen we Evert even spreken na een lange repetitiedag. “Somebody To Love van George Michael, origineel van Queen, is de song waarmee ik het moet waarmaken”, zegt hij. “Een nummer dat in mijn lijstje stond dat ik aan de makers had doorgestuurd. Mijn vader zei dat ik die song erbij moest zetten, hoewel ik het nooit had gezongen. Nu ik het heb gerepeteerd, weet ik dat het een stevig nummer is. Ik probeer zo weinig mogelijk te spreken, want ik voel aan mijn stem dat er een beetje beschadiging begint op te treden. Ik had dan ook gevraagd om tijdens de repetities minder te zingen dan gebruikelijk is. Ik kan dit nummer niet zes keer na elkaar voluit brengen.”

Met zijn tweetjes

Volgens Charlotte, de vriendin van Evert, beleven ze dit avontuur met zijn tweetjes. “Al was het maar omdat hij geen rijbewijs heeft en ik hem moet brengen naar de studio. Door alles van op de eerste rij mee te maken, kan ik de impact goed inschatten. Vorige week zat ik in de studio en had ik meer zenuwen dan Evert. Toen hij door was naar de volgende ronde heb ik gehuild. Al was ik ook trots. Hij doet iets wat hij graag doet en goed kan, en dat maakt me gelukkig. Ik kan aan zijn gezicht zien of het optreden goed loopt of niet. Wanneer hij geniet, of dat hij niet in het nummer zit.”

Evert had al vaak gehoord dat hij zich moest inschrijven voor deze wedstrijd. “Maar ik hield altijd de boot af. Vorig jaar kon je je opnieuw inschrijven. Omdat toen niemand iets zei, besloot ik mijn kans te wagen.”

©  Joris Herregods

“Ik ben blij dat hij dat uit zichzelf deed”, zegt Charlotte. “Dat betekent dat hij er zelf voluit voor wil gaan.”

Voorheen was muziek vooral een leuke hobby. “Ik zat vroeger weliswaar in een bandje, maar dat was op scoutsniveau. Voor de rest was ik vooral thuis met de gitaar bezig. Charlotte vond het altijd leuk dat ik zat te zingen in de zetel.”

Het koppel is al elf jaar samen. “Al vroeg wist ik dat hij mooi kan zingen”, zegt ze lachend. “Het was op onze tweede date op zijn kamer in het ouderlijk huis dat hij voor mij een liedje bracht. En ik was meteen verkocht. Er gingen zoveel gevoelens door me heen. En dan was het ook nog iemand die er goed uitzag (lacht).”

3D

Toch besloot Evert professioneel andere oorden te zoeken, hij werd technisch tekenaar. “Bij een schrijnwerkerij. Ik teken alles in 3D en doe ook communicatie met de klanten en maak offertes. Het was nooit een optie om me voluit op de muziek te storten. Ik speel ook graag voetbal, maar dat betekent ook niet automatisch dat je voetballer wil worden. Maar nu als zanger in de schijnwerpers staan, het bevalt me wel hoor.”

Charlotte is zijn grootste fan. “Het is allemaal wat onwezenlijk. Plots schittert er iemand op televisie die normaal naast je in de zetel zit. En hij krijgt uit alle hoeken commentaar. Dat maakt het wat groots.”

©  Joris Herregods

“Ik lees de sociale media, maar ik probeer alleen de positieve commentaren te onthouden”, zegt Evert. “Ik ben al vergevorderd in de wedstrijd, ik weet dat het dan sowieso wel goed moet zijn. In de vorige aflevering zong ik Gran Torino, een minder commercieel nummer. Ik wist op voorhand dat sommige mensen dat niet allemaal zouden appreciëren.”

Favorietenrol

Enkele weken geleden werd de man uit Kalmthout in de favorietenrol geduwd. Dankzij Koen Wauters die riep “Oh my god, we might have a winner!” “Dat was leuk om te horen, maar het doet me niet zweven. Ook in de voorbije afleveringen zijn er zeer sterke kandidaten afgevallen.”

Volgende week is er de halve finale. “Ik merk dat de stress toeneemt bij Evert. Vroeger bleef hij nogal lang op, nu gaat hij op tijd slapen. Hij deelt zijn dag ook consequent in. Evert wil dit avontuur tot een goed einde brengen. Maar hij kon altijd wel goed met stress omgaan.”

Denkt Evert al aan een leven na mogelijke eindwinst? “Als de kans zich voordoet, grijp ik die met beide handen. Mijn huidige job opgeven voor de muziekwereld? Dat moeten we stelselmatig bekijken, liefst van al doe ik de combinatie.”

The Voice Van Vlaanderen, VTM, vrijdag om 20.45u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER