De Sint-Theobalduskapel ligt op de route van de Smoutebollentocht.  © Elke Lamens

Stappen en smullen op Smoutebollentocht: winterse wandeling door Brechtse natuur

Brecht -

Wandelclub St.-Michielstappers neemt wandelaars op zondag 11 december mee op Smoutebollentocht. Na een winterse wandeling van zeven tot dertig kilometers door de Brechtse natuur, is het genieten van een portie smoutebollen aan zaal De Eikel.

De wandeling start en eindigt in de Veldstraat aan zaal De Eikel. Starten kan tussen 8 en 15u voor afstanden tussen de zeven en dertig kilometer. Naargelang de gekozen afstand loodst de tocht wandelaars afwisselend door bossen, weilanden, privé- en natuurdomeinen. Zo loopt de Smoutebollentocht langs onder meer de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth in de Abdijlaan, de Theobalduskapel in de Tilburgbaan en natuurgebied Kooldries aan de Boudewijnstraat.

De tocht van zeven kilometer is ook geschikt voor rolstoelen en die van tien kilometer voor kinderwagens. Onderweg is er voorzien in ruime en verzorgde rustposten. De gezonde inspanning wordt beloond met een lekkere portie smoutebollen van de foodtruck aan het eindpunt, zaal De Eikel in de Veldstraat. Deelnemen aan de tocht kost 3 euro, leden betalen 1,5 euro. Kinderen tot twaalf jaar wandelen gratis mee. (ella)

st-michielstappers.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners