Er zijn maar liefst drie kerstmarkten dit jaar in Bonheiden en Rijmenam. © Erik Van Eycken

Dit jaar maar liefst drie kerstmarkten Bonheiden en Rijmenam

Bonheiden, Rijmenam -

In Bonheiden zijn er dit jaar drie kerstmarkten. Eerst is deelgemeente Rijmenam aan de beurt op 17 december, amper vier dagen later volgt Bonheiden. Maar ook de Hottentothoeve organiseert een tweedaagse.

Erik Van Eycken

De Rijmenamse kerstmarkt, een organisatie Chiroudt, oud-chiroleden, vindt plaats op de binnenplaats van de Sint-Maartenberg pal in het centrum, de Bonheidense kerstmarkt dan weer op het Kerkplein tijdens de wekelijkse markt. De Hottentothoeve vind je in Cassenbroek 1 in Bonheiden.

Goede doelen

Op de Rijmenamse kerstmarkt vind je vooral goede doelen en artisanale ambachten. In de Sint-Maartenberg wordt een grote kerstboom geplaatst, bezoekers verwarmen zich aan vuurtjes. Die sfeer is ook in Bonheiden terug te vinden met verschillende drank- en eetstanden maar je vindt er ook inwoners met zelfgemaakte kerstartikelen.

Hottentothoeve

Ook de Hottentothoeve organiseert dit jaar voor de eerste keer een kerstmarkt. Het zet lokale ambachtslui en handelaars in de kijken. Enkele voorbeelden: Studio Averechts, Marlies Verdoodt, Tannini Wineshop en Schaar/Steen/Papier verkopen producten. De hoeve is per fiets en te voet vlot bereikbaar. Op vrijdag 9 december tussen 18 en 21 uur, op zondag 11 december tussen 11 en 17 uur.

Geen vuurwerk

Het gemeentebestuur organiseert net als verleden jaar geen vuurwerk: “Dat is verboden tenzij er nadrukkelijk toestemming wordt gegeven”, zegt burgemeester Lode Van Looy (BR30). “Zelfs organiseren we er geen, en we kregen voorlopig ook geen aanvragen van derden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners