© Marc Peeters

Projectie Winterlicht op de Lakenhal is een pareltje

Herentals -

De projectie die vanaf 10 december via videomapping zal te zien zijn op een muur van de Lakenhal op de Grote Markt in Herentals is bijzonder geslaagd. Dat bleek donderdagavond bij de voorstelling van het filmpje, dat bij toevallige passanten de monden deed openvallen. Voor de kinderen wordt het nog leuker.

De Lakenhal baadt tijdens de laatste weken van het jaar in kleur. Tussen 17u en 22u wordt om het half uur een projectie getoond die de kijkers meeneemt doorheen de soms wonderlijke geschiedenis van Herentals. De projectie duurt zo’n 7 minuten en is met zeer veel zorg en zin voor detail gemaakt. Soms slaan er vlammen uit de ramen of zie je sneeuw liggen op de echte vensterdorpels.

Het kleurenspel is prachtig. © Marc Peeters

De overblijvende tijd wordt gevuld met het projecteren van een reeks kindertekeningen. Bij de handelaars van Handelshart Herentals kunnen kinderen een kleurplaat ophalen en die ingekleurd afgeven bij de dienst cultuur en toerisme op de Grote Markt. De medewerkers van die dienst zorgen er dan voor dat de tekening in de reeks wordt opgenomen.

Wie niet graag wacht kan via een QR-code zijn of haar tekening ook sneller laten verschijnen. Scannen kan aan de kiosk naast het standbeeld van de Boerenkrijg. De eerste tekeningen zijn ondertussen in het systeem ingebracht en zijn vanaf zaterdag te zien. Voor het beste projectieresultaat is het aangewezen om bij het inkleuren stiften te gebruiken. (mph)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners