Jens Bouckaert: “We blijven in de running voor de dubbel.”  ©  EWT

Basketbal  Top Division One  Basics Melsele - Guco Lier

Pallieter Jens Bouckaert ontvangt met Melsele titelverdediger Lier: “Met de leidersplaats als inzet”

Melsele -

Lierenaar Jens Bouckaert (31) fungeert zaterdag in Melsele in de sporthal ’t Wit Zand als gastheer voor leider Guco Lier. Melsele telt één zege minder dan Lier en kan mits een zege en een positief saldo haasje over springen met de Pallieters naar de leidersplaats.

Wim Redant

Jens Bouckaert woont op wandelafstand van de sporthal van Guco Lier, maar de forward denkt meteen terug aan de vreemde ontknoping van de onderlinge confrontatie vorig seizoen die op een fataal scenario eindigde voor Melsele.

“We klopten Lier in de heenronde met twaalf punten verschil, maar er werd wel klacht ingediend door Lier tegen een driepunter die we aantekenden in de buzzer”, zegt Bouckaert. “In de terugronde verloren we met tien punten verschil. In de slotfase van die match speelden we op balbezit en dribbelden de wedstrijd uit. Groot was onze verbazing toen voor de groene tafel onze driepunter uit de heenmatch werd afgekeurd en niet Melsele maar Lier als achtste doorstootte naar de play-offs. Helemaal koosjer was die gang van zaken toch niet, maar we konden ermee leven omdat we door zware blessurepech toch kansloos waren in de play-offs. Lier ging ondanks het gebrek aan thuisvoordeel door die play-offs en kroonde zich tot de verdiende kampioen.”

Vreemde ontknoping

Intussen liggen de kaarten enigszins anders en neemt Melsele wel de handdoek op in de titelstrijd. “Leroy Anthonis was even inactief, maar raakt stilaan opnieuw op kruissnelheid. Geoffrey Hockins traint al voluit mee en kan stilaan worden gebracht. Hij stond al enkele minuten tussen de lijnen tegen Leuven Bears B. Het is nu afwachten dat hij geen reactie kent. Lier is een jonge ploeg die intussen een jaartje extra ervaring op de teller heeft en dus zeker niet verzwakt is tegenover vorig seizoen. Revanchegevoelens koesteren we niet echt na de vreemde ontknoping vorig jaar, maar in eigen zaal willen we wel maar wat graag de leider vloeren. De resultaten worden bovendien meegenomen naar de play-offs als beide teams zich kwalificeren, een scenario waar we op afstevenen.”

Jens Bouckaert nekte zijn ex-team Gembo met een twintiger en schakelde met Melsele intussen ook Leuven Bears B uit in de Beker van Vlaanderen.

“We hadden het wel niet onder de markt in die bekermatch. Drie kwarts lang waren we op achtervolgen aangewezen en liepen we achter de feiten aan. In het vierde kwart gooiden we plots alles raak en zetten de scheve situatie helemaal recht. In de volgende ronde treffen we Ieper B. We blijven in de running voor de dubbel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners