De politie controleerde 143 voertuigen. © Dirk Vertommen

Politiezone Bodukap, sociale inspectie en belastingdienst houden grote controleactie: “Drugs gevonden en boetes geïnd”

Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte -

De politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) hield donderdag op verschillende plaatsen een gecoördineerde controleactie. Daarbij kreeg de politie ondersteuning van de sociale inspectie en de Vlaamse belastingdienst. Er werden verschillende overtredingen vastgesteld.

Meer dan twintig agenten van de politie Bodukap namen deel aan de actie, die plaatsvond op de G. Vanderlindenlaan in Duffel, de Duffelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver en de Mechelbaan in Putte. Zij kregen bijstand van een drugshond van de federale politie. Ook de sociale inspectie en de Vlaamse belastingdienst namen deel aan de gecoördineerde gerechtelijke controleactie. Daarbij werden in totaal 143 voertuigen en 193 mensen aan een grondige controle onderworpen.

“We hadden voornamelijk aandacht voor verdachte voertuigen of personen en de aanwezigheid van drugs of inbrekersmateriaal”, aldus woordvoerster Lies Verreet van de politie Bodukap. “Met de actie willen we enerzijds op heterdaad feiten vaststellen, maar anderzijds ook ontradend werken. Daarnaast is er ook aandacht voor verkeersinbreuken en worden er controles gedaan op inbreuken op de sociale wetgeving. De Vlaamse belastingdienst controleerde de inschrijvingen en inde achterstallige boetes.”

Er werd onder meer gecontroleerd aan Klein Boom in Putte. © Dirk Vertommen

“Er werden twee onmiddellijke inningen uitgeschreven voor bestuurders die hun gordel niet droegen”, klinkt het. “Daarnaast waren er ook boetes voor een bestuurder met een voorlopig rijbewijs die geen L-teken in zijn wagen had hangen, een passagier te veel vervoerde en voor de chauffeur van een opgedreven bromfiets. De brommer werd in beslag genomen.”

De drugshond vond dan weer een hoeveelheid cannabis in twee van de gecontroleerde voertuigen. De sociale inspectie maakte vijf pv’s op voor zwartwerk en één voor zwartwerk gecombineerd met illegale tewerkstelling. De Vlaamse belastingdienst inde tot slot net geen 5.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting en andere inbreuken. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners