Patrick Delsemme in zijn periode bij Play Ball Hasselt. Vlnr.: Patrick Delsemme, Johnny Moermans en Johan D’Hondt. ©  rr

Voormalig snookerprof en Belgisch kampioen Patrick Delsemme (48) overleden

Voormalig snookerprof Patrick Delsemme is donderdag in het Marokkaanse Casablanca plots overleden. Dat meldt World Snooker. De Luikenaar was amper 48 jaar.

Bron: BELGA

Delsemme nam in Casablanca deel aan een exhibitietoernooi. De doodsoorzaak is nog onbekend.  De Franse snookercoach en ex-prof Stephane Ochoiski, in Casablanca aanwezig, meldde dat er in Marokko een autopsie uitgevoerd wordt.

Delsemme speelde tussen 1993 en 2001 zeven seizoenen als prof. Het seizoen 1999-2000 beëindigde hij als nummer 107 van de wereld, zijn hoogste positie op de wereldranking. Zijn laatste toernooi was het WK van 2001, waarin hij in de laatste kwalificatieronde uitgeschakeld werd door de Australiër Quinten Hann, nadat hij wel Gerard Greene en Alfie Burden  verslagen had. 

Twee keer werd Delsemme vicewereldkampioen bij de U21. In 1991 hield Ronnie O’Sullivan de toen 17-jarige Luikenaar van de wereldtitel, het jaar nadien bleek Robin Hull te sterk. Delsemme werd twee keer Belgisch kampioen, in 1995 en 1997. In 2010 potte hij op een Belgium rankingtoernooi in Hasselt  een 147 maximumbreak weg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten