Toernooidirecteur WK voetbal reageert laconiek op overlijden arbeidsmigrant: “Dood hoort bij het leven”.

WK-topman reageert laconiek op overlijden arbeidsmigrant: "Dood hoort bij het leven"

Nasser Al-Khater, toernooidirecteur van het WK voetbal in Qatar, heeft bijzonder laconiek gereageerd op het overlijden van een arbeidsmigrant tijdens het WK. "De dood hoort bij het leven", aldus Al-Khater.

Bron: BELGA

LEES OOK. “Klokkenluider WK Qatar werd gefolterd, FIFA medeplichtig”, zegt familie

De Wereldvoetbalbond FIFA bevestigde woensdag dat er tijdens het WK in Qatar een arbeidsmigrant is omgekomen. Een Filipijnse arbeider zou bij een ongeluk tijdens reparatiewerkzaamheden aan het teamhotel van de delegatie uit Saoedi-Arabië om het leven zijn gekomen, meldde de sportwebsite The Athletic, waarna de FIFA dat bevestigde.

Al-Khater kreeg donderdag van de Britse publieke omroep BBC een vraag over het overlijden, maar reageerde daar eerder onverschillig op. "We zitten midden in een WK, het is een succesvol WK en dit is iets waar je nu over wilt praten?", wierp hij de reporter toe. "Wat ik bedoel is dat de dood een natuurlijk onderdeel van het leven is. Het hoort bij het leven, of het nu op het werk, of in je slaap gebeurt."

LEES OOK. En nu, Gianni Infantino? FIFA-baas sprak in Europees Parlement over 3 doden, Qatarese bobo stelt dodentol WK nu bij naar “400 à 500”

"Natuurlijk, er is een werknemer overleden en ons medeleven gaat uit naar zijn familie", vervolgde de toernooidirecteur. "Maar wat ik wil zeggen is dat het vreemd is dat dit iets is waar je je op richt als je eerste vraag."

Volgens The Athletic was het slachtoffer, een man van om en bij de veertig, met een heftruck aan de slag, toen het op een helling misliep. Hij zou uit het voertuig gevallen zijn en met zijn hoofd op beton terechtgekomen zijn. Een veiligheidsgordel droeg hij niet. De Qatarese autoriteiten onderzoeken het ongeval. 

Bij de bouw voor het WK in Qatar zijn volgens mensenrechtenorganisaties talloze doden gevallen.

LEES OOK. FIFA-baas Gianni Infantino vindt Europese kritiek op Qatar “hypocriet”, maar houden zijn argumenten steek?

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands