730 portretten van mensen uit Puurs-Sint-Amands. © Dirk Vertommen

Expo met 730 portretten geeft aftrap voor Winter van Puurs-Sint-Amands

Puurs -

In een leegstaand pand in de Hoogstraat 15 in Puurs loopt van vrijdag tot zondag een expo met 730 portretten van doodgewone inwoners uit Puurs-Sint-Amands. Die lieten zich allemaal met de glimlach portretteren de afgelopen zomer. De expo, die zich op wandelafstand van de Winterbar 730 op het Dorpshart bevindt, geeft dit weekend de aftrap van de Winter van Puurs-Sint-Amands.

Ward Bosmans

Wat aanvankelijk quasi onmogelijk leek, blijkt uiteindelijk toch te zijn gelukt. Dankzij de hulp van Cult Crap Collective, de fotoclub van jeugdhuis ’t Schuur uit Breendonk, konden 730 fiere inwoners zich deze zomer laten fotograferen tijdens een van de vele evenementen van de Zomer van Puurs-Sint-Amands. Het cijfer 730 heeft natuurlijk alles te maken met het feestjaar 730 jaar Puurs.

“Voor de tentoonstelling mogen we dit leegstaande pand in de Hoogstraat 15 gebruiken voor een weekend. We zitten hier vlakbij de Winterbar 730. Die wordt uitgebaat door zestig verschillende verenigingen uit onze gemeente”, zegt schepen van Evenementen, Hilde Van der Poorten (CD&V). “De Winterbar blijft dagelijks tussen 10 en 1u open tot en met zondag 8 januari en er zijn tal van omkaderende activiteiten in en om de bar.”

Ook schepen Hilde Van der Poorten liet zich fotograferen (tweede onderaan rechts). © Dirk Vertommen

Iedereen die zich liet fotograferen, is welkom op de feestelijke opening op vrijdagavond 9 december, om 20u. Ook zaterdag en zondag is de expo te bezoeken en op zondag tussen 17 en 20u kunnen de geportretteerden hun portret afhalen. (wabo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners