Lauwke van ’t Licht is al klaar voor de feesten. ©  RR

Horeca Lillo houdt de rug recht: “Het is hier nog altijd gezellig hoor!”

Lillo -

Lillo is tijdelijk een horecazaak armer - nu Het Pleintje een overnemer zoekt - en kijkt aan tegen historische werkzaamheden. Maar de andere neringdoeners blikken met vertrouwen vooruit en nemen zelfs initiatieven. “Hé, we zijn nog niet dood hé! Het is hier gezellig!”, roept Kelly van Lauwke van ’t Licht.

LEES OOK. Kleinste dorpje staat voor grootste make-over ooit

Een aanpassing van de kaart, met wat meer opties voor lunch zoals spaghetti en omeletjes. Een kindermenu. En zowaar een fotozoektocht: Kelly Vanheuverswyn, sinds 2019 waardin van Lauwke van ’t Licht aan de Stroomstraat, zit niet bij de pakken neer nu de donkerte wat over het kleine Scheldedorp valt. Ze spreekt ook in naam van Marleen De Deyne, van ‘Bij Marleen’,die de naam van haar zaak op de Havenmarkt omdoopt naar Café De Schelde.

Werkzaamheden op komst in Lillo. ©  koen fasseur

Vroeger had Lillo nog De Boerenpan, Lindelo, Scaldis, of kon je nog iets gaan drinken in de Yacht Club… “Wij zijn nog met twee cafés over, maar roepen iedereen op om eens naar ons prachtig dorp te komen”, zegt Kelly. “Ja, de aannemers zijn onderweg, het zal stevig zijn met die werkzaamheden. Maar die gebeuren gefaseerd en alles blijft toegankelijk. En er is hier nog genoeg te beleven.” Voor gezinnen stak Kelly in oktober een fotozoektocht in elkaar, waarmee je het sfeerrijke dorp en zijn omgeving beter leert kennen. “Dat heeft in november al goed gewerkt.”

Op de langere termijn, een project van jaren, krijgt Lillo weer de aanblik van het fort uit 1815 en dat wordt dan weer een grote toeristische troef. Kelly ziet dat zitten: “Het wordt hier mooi. Als horeca moeten we wel alert blijven voor de havenmensen die weinig tijd hebben en komen lunchen. Dus dat die dan buiten het dorp moeten parkeren, ligt wat moeilijk. Maar we blijven positief. En ook wij vinden het jammer dat Het Pleintje nu de deur heeft gesloten, want we werkten goed samen, we verwezen mensen graag door. Hopen maar dat het opnieuw tot leven komt.”

©  koen fasseur

 ph

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners