© ATV

Schoten klinkt op 2023 … in volle zomer

Schoten -

De financiële toestand en een hoop praktische overwegingen nopen de gemeente ertoe om ook de nieuwjaarsreceptie Schoten Schol te verschuiven van 8 januari naar 8 juli 2023. Ook al zijn er dan heel wat mensen met vakantie vertrokken.

Dit jaar trakteerde burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) ook al in de zomer. Toen leek het organisatorisch erg moeilijk en misschien wel onverantwoord om zoveel mensen samen te brengen op de Markt tijdens een zoveelste opflakkering van het coronavirus.

Corona is intussen geen pretbederver meer. Toch skipt de gemeente ook in 2023 haar nieuwjaarsreceptie, die telkens voor een vol marktplein zorgde en gepaard ging met gratis pintjes, wijn en frietjes.

Het is bekend dat de gemeente met ernstige financiële problemen kampt, maar toch is dat - alleszins volgens een officiële mededeling - niet de hoofdreden om ook dit keer te kiezen voor een zomerborrel: niet op de Markt, maar in het gemeentepark op zaterdag 8 juli 2023.

“Die zomereditie is ons zo goed bevallen dat we dit jaar voor dezelfde formule kiezen”, lijkt de burgemeester definitief te zullen afstappen van het originele winter- en nieuwjaarsconcept, dat ruim tien jaar standhield en succesvol was.”

“Er was ook deze zomer veel volk, iedereen genoot van het goede weer, de verkoelende ijsjes en de drank die we als vanouds voor onze rekening namen. Hello!Schoten zorgde voor exotische muziek en Schotenaar Luc Caals gaf het beste van zichzelf met Harmonie Sinte-Cecilia. Een mooie mix en voor mij de ideale formule.”

Burgemeester Maarten De Veuster op een promobeeld voor de traditionele winterse editie van Schoten Schol. © JAA

Werken centrum

In de rand wordt als extra argumentatie verwezen naar het vrijhouden van het marktplein waardoor de deelnemers aan de nieuwjaarsreceptie alvast niet in de weg zouden lopen van de werken in de Zamenhoflaan en aan de marktgebouwen. Dat lijkt wat vreemd. De aanbesteding van de Forumgebouwen werd onlangs ingetrokken en moet opnieuw gebeuren, waardoor de echte werken ten vroegste medio 2023 zullen starten. En in Info Schoten kondigde de gemeente onlangs nog zelf aan dat de Zamenhoflaan als eerste straat in het kader van de centrumvernieuwing pas in het voorjaar van 2024 op de schop gaat.

“De verplaatsing naar juli levert ons nog een groot voordeel op”, argumenteert de burgemeester. “Schoten Schol kan gebruikmaken van de zomertent in het gemeentepark. Bovendien staat Hello!Schoten, het traditionele volksdansfestival, de organisatie graag bij met materiaal en enthousiaste vrijwilligers.” (jaa)

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV