Mar geeft Yve en Ilse nog enkele instructies mee. © RR

Dansschool Ekkart krijgt beste dansers van Benelux over de vloer: “Hopelijk krijgt de jeugd meer interesse in de mooie danswereld”

Lint -

De dansvloer van Dansschool Ekkart in Lint wordt stevig opgeblonken om zaterdag het Benelux Kampioenschap 2022 te ontvangen. Mar Ekkart hoopt de sport met dit evenement meer in de kijker te zetten.

Filip Spoelders

De Federatie Dansleraren (FDSF) en de Belgische Unie van Profs (Buldo) kozen Lint uit om er het kampioenschap van de Benelux te organiseren. “Dit is een primeur voor onze dansschool. Deze wedstrijd organiseren, vraagt veel voorbereiding en inzet. We hopen met deze belangrijke internationale wedstrijd de dansscholen een boost te geven”, reageert Mar Ekkart van de Lintse dansschool.

In de media

Volgens haar mag het dansen meer onder de aandacht komen. “Er is te weinig aandacht voor deze sport, zowel vanuit de instanties als vanuit de media. De BBC-reeks Strictly come dancing vormt een uitzondering.”

In de klasse masterclass ballroom +30 doen Yve Staes en Ilse Aurousseau uit Wommelgem een gooi naar de titel. “Zowel Ilse als ik zijn op zestienjarige leeftijd gestart met dansen. Ik onder lichte dwang van mijn ouders, Ilse omdat ze als meisje op tv naar het dansen keek. Het inspireerde haar. Na jaren formatiedansen vonden we elkaar op de dansvloer. Ondertussen dansen we meer dan tien jaar competitie als koppel”, vertelt Yve.

Gedachten loslaten

Ook hij hoopt meer jeugd naar de dansvloer te trekken. “Het dansen is voor ons een geweldige sport die we samen kunnen doen en waar we onze gedachten van een drukke werkweek en van het gezin even kunnen loslaten. We willen graag een voorbeeld zijn voor jonge dansers in onze dansschool. We hopen door de wedstrijden en het dansen meer in de media te zetten, dat meer jeugd interesse krijgt in deze mooie danswereld.”

De deuren van Dansschool Ekkart aan Lerenveld openen zaterdag om 10.30 uur voor het publiek. De wedstrijden beginnen om 11.15 uur. “Wat de disciplines betreft komen alle ballroomdansen zoals Engelse wals, tango, Weense wals, slow-foxtrott en quickstep aan bod. Hetzelfde geldt voor de latindansen chachacha, samba, rumba, paso doble en jive en uiteraard ook swing en salsa. De leeftijdscategorieën gaan van beginners tot de hoogste top. Aangezien het om een open evenement gaat, mogen ook deelnemers uit andere landen zich inschrijven. Zo hebben we naast de Benelux interesse vanuit Engeland, Frankrijk en Duitsland”, besluit Mar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners