De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout ontdekte na een tip een actieve cannabisplantage in een woning in Veerle. © Politie Geel-Laakdal-Meerhout

Politie ontmantelt cannabisplantage met 740 planten: twee verdachten opgepakt

Veerle -

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout ontdekte woensdag in Veerle (Laakdal) na een tip een cannabisplantage met ongeveer 740 planten. Twee Bulgaarse verdachten zijn aangehouden.

Bart Van den Langenbergh

Via het anoniem meldpunt ontving de politie een tip over een cannabisplantage in een woning in Veerle. Verder onderzoek van de speurders van de lokale recherche resulteerde woensdag in het ontmantelen van een actieve plantage met 740 cannabisplanten.

“Twee mannen met de Bulgaarse nationaliteit zijn ter plaatse gearresteerd en voor verhoor meegenomen naar het politiekantoor”, zegt Dirk Van Aerschot, korpschef van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. “Beide mannen werden donderdagochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout en zijn aangehouden. Zij verschijnen binnenkort voor de raadkamer die over de verdere aanhouding zal beslissen. Het onderzoek naar andere betrokkenen wordt verdergezet.”

Prioriteit

De bestrijding van drugscriminaliteit is ook voor de Geelse politie een prioriteit in het zonale veiligheidsplan 2020-2025. “Informatie van burgers is onontbeerlijk bij het verzamelen van de juiste informatie”, benadrukt Dirk Van Aerschot. “Mogelijke aanwijzingen voor een drugsplantage zijn verdachte gedragingen in de buurt van leegstaande gebouwen, regelmatig korte aanwezigheid in het pand of passage van vreemde voertuigen, een specifieke geur in de omgeving of stroomstoringen in de buurt.”

Personen die vermoeden dat er in hun buurt een cannabisplantage staat, kunnen dit op een veilige en anonieme manier aan de politie melden via het meldpunt ‘drugsplantageontdekt’.

www.drugsplantageontdekt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners