Ook op zijn vorige woonplaats in Zele toonde Ismail Y. zich al agressief. ©  RR/svov

“We hebben hem hier eens met een groot mes zien rondlopen, duidelijk onder invloed”: man die vrouw en zoontje wurgde had bij vroegere buren al reputatie

Dendermonde/Zele -

Ismail Y. (33) woonde met zijn zes maanden zwangere partner Cennet (28) en hun zoontje Efe (5) in de Plezantstraat in Zele voor ze naar Sint-Gillis-Dendermonde verhuisden, waar de dertiger in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december zijn vrouw en zoontje wurgde. Y. stond bij zijn oude buren al bekend als geweldenaar en drugverslaafde.

Stef Van Overstraeten

Dat Ismail Y., die geen familie heeft in Zele of Dendermonde en nog maar enkele jaren in ons land verblijft, geen gemiddelde brave burger is wordt bevestigd door de buren in de smalle Plezantstraat in het centrum van Zele, waar hij met Cennet en Efe een tijdje woonde. De woning bleef na de verhuis naar de Werkplaatsstraat in Sint-Gillis nog van het gezin.

LEES OOK. Na zoveelste ruzie over druggebruik sloegen zijn stoppen door: Ismael Y. wurgde zijn zes maanden zwangere vrouw en hun zoontje

“Er scheelde iets mee”, zegt één van de buren. “In het begin was hij vriendelijk, maar als er drank en drugs in het spel waren, dan liep het enorm uit de hand. De politie is meerdere keren ter plaatse gekomen omdat hij echt losgeslagen was.” Eén van de buren zou in het gezicht zijn gebeten en er wordt ook verteld dat er sprake is van een verkrachtingspoging en zelfs afpersing, op het moment dat Ismail Y. en zijn vrouw uit elkaar waren.

Groot mes

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigde eerder al dat er de voorbije jaren herhaaldelijk tussenkomsten van de politie nodig waren om de man te bedaren. Zijn partner diende echter nooit klacht in. “Ik denk dat zij bang was van hem”, klinkt het in de buurt waar het koppel vroeger woonde. “Je zou ook voor minder. We hebben hem meer dan eens met een groot mes zien rondlopen, duidelijk onder invloed. Echt razend, verre van normaal. Ik denk dat zijn vrouw echt afgezien heeft met hem. Die drugs maken alles kapot.” (lees verder onder de foto)

Cennet (28) met zoontje Efe (5). ©  RR

Y. ging regelmatig op café. Zele heeft een grote Turkse gemeenschap, met verschillende cafés waar meestal geen alcohol wordt geschonken. Het onbegrip is groot. “Het was een rare man”, klinkt het. “We kenden hem niet zo goed, wel kwamen we hem tegen op café. Hij was hier ook nog niet zo lang, een jaar of drie.”

De politie wil de voorvallen waarvan sprake niet bevestigen omdat ze deel uitmaken van het gerechtelijk onderzoek naar Ismail Y. en de moord op zijn vrouw en zijn zoontje. Ook het parket geeft voorlopig niet meer details vrij. Vrijdag komt de verdachte voor de raadkamer in Dendermonde, waar zijn aanhouding hoogstwaarschijnlijk met een maand zal verlengd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER