Een rit langs de Albertkanaal gaat in december minder vlot dan gewoonlijk. © Hugo Gerstmans

Op één rijvak in afwachting van nieuwe brug over Albertkanaal

Wijnegem -

2023 moet in Wijnegem het jaar van de nieuwe brug worden. Dat is momenteel al te merken op de Albertkanaalbaan, waar je nog de hele maand slechts beurtelings kan rijden ter hoogte van rederij Somtrans.

De voorbereiding voor de komst van de twee nieuwe bruggen die de ‘banaanbrug’ moeten vervangen is al een hele tijd aan de gang. De betrokken organisaties proberen steeds om de hinder zo veel als mogelijk te beperken, maar momenteel is dat onmogelijk op de Albertkanaalbaan, langs het kanaal.

Fluvius voert sinds kort nutswerken uit aan de Albertkanaalbaan en heeft naar schatting tijd nodig tot 31 december om die klus te klaren.

Tijdens de werkzaamheden wordt één baanvak ingenomen door de aannemer. Het verkeer kan zich wisselend over het resterende baanvak verplaatsen. Fietsers maken tijdens de wegenwerken in beide richtingen gebruik van het jaagpad.

Na een break kort na nieuwjaar zullen deze werken met bijhorende hinder in januari hervat worden. Andere voorbereidende werken die op stapel zijn de afbraak van de enige onteigende woning aan de Kanaalstraat, archeologisch onderzoek ter hoogte van het reeds eerder afgebroken Texaco benzinestation.

Infomarkt

De bouw van de nieuwe brug zelf wordt ten vroegste eind januari-begin februari 2023 verwacht, maar zal pas in het voorjaar op kruissnelheid komen. Sinds 12 november beschikt De Vlaamse Waterweg al over een omgevingsvergunning. Er werd ook een aannemer aangesteld.

“Als de definitieve planning uitgewerkt is, brengen we een extra editie van Info Wijnegem uit die helemaal over de bouw van de nieuwe bruggen zal gaan en die toelicht wanneer er welke impact verwacht mag worden voor inwoners en doorgaand verkeer”, aldus burgemeester Leen Wouters (N-VA). “”Bijkomend voorzien we in het voorjaar van ’23 een uitgebreide infomarkt waar inwoners nog extra vragen kunnen stellen of info kunnen opvragen als ze dat wensen. De datum hiervoor zal worden aangekondigd in Info Wijnegem van januari.” (jaa )

© Hugo Gerstmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners