© ATV

Toren met koten, nieuw restaurant én sporthal voor Wilrijkse campus UAntwerpen

Wilrijk -

De vergunning is binnen. Deze maand starten de werkzaamheden aan Campus Drie Eiken van de UAntwerpen in Wilrijk. Er komen meer studentenkoten, een nieuw restaurant en een sporthal. Daarvoor werkt de universiteit samen met XIOR Student Housing en projectontwikkelaar LIFE. “Over twee jaar heeft de campus een nieuw levendig hart”, zegt Peter De Meyer, woordvoerder van de UAntwerpen.

svo

LEES OOK. Drankvergunning lokalen Fort 6 in Wilrijk binnen: “Feesten in KP kan niet meer, maar scoutslokaal Feniks moet oplossing bieden”

De voorbije jaren werden er al een aantal aanpassingen doorgevoerd aan de campus. Zo kwamen er twee nieuwe gebouwen bij met leslokalen en werden de onderzoekslabo’s vernieuwd. Ook onderzoekscentrum Vaccinopolis kwam er in een heel snel tempo te staan.

Toch heeft de campus met 10.000 studenten, onderzoekers en medewerkers meer nodig volgens de universiteit. “Studentenrestaurant Komida barst uit zijn voegen, we missen degelijke sportinfrastructuur en de studentenkamers uit de jaren 70 zijn aan vernieuwing toe”, zegt rector Herman Van Goethem. “De campus mist ook een centrum, een bruisend hart.”

De toren met koten. © UAntwerpen

Studentenkoten met een sociale huurprijs

Op de campus komen minstens 120 studentenkamers met een sociale huurprijs. Er wordt een toren gebouwd op de huidige parking 3. “Er komt ook een dwarsbouw met studentenkamers. Een grote fietsenstalling waar ook kleinere commerciële activiteiten in kunnen staan, en een groot volume dat zal dienstdoen als sporthal met een annex als studentenrestaurant.” Daar zullen 400 studenten extra kunnen eten. Ook mensen die niet tot de universiteit behoren, mogen de sporthal gebruiken.

De huidige parking 3. ©  UAntwerpen

 

Groen verdwijnt er niet volgens de universiteit omdat het project op een bestaande parking terechtkomt. “Het beperkte aantal bomen dat echt niet gered kon worden, wordt elders op de campus gecompenseerd.”

De voorbereidende werken beginnen dit jaar nog. Er wordt rekening gehouden met de academische kalender. Zo wordt de geluidshinder beperkt tijdens de examenperiode. “Eind 2024 moet het project gerealiseerd zijn. Campus Drie Eiken zal dan een bruisend hart hebben en een campus zijn die permanent leeft”, zegt de rector.

LEES OOK:

©  UAntwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV